06 вересня 2012

Непунктуальність

  Пролетіло тепле літечко, і ви, любі Чомусики та Читайлики, гарненькі, чепурненькі розпочали навчання. А як важливо після літніх канікул швидко налаштуватися на робочий режим, бути пунктуальними.
  Усім відомо, що існують люди, які не здатні вчасно прийти на заняття, роботу, зустріч. Вони не виконують вчасно дорученої їм справи, підводять нас усюди і весь час. Це називається непунктуальністю.

    Знайома ситуація для багатьох : ранок, час вставати, але зовсім не хочеться. Одні люди переборюють себе і встають, інші піддаються ліні поспати ще. У результаті - несамовита біганина по квартирі у пошуках речей, що лежать на видному місці, зіпсований настрій і спізнення до школи...
  Що, на вашу думку, заважає бути деяким людям пунктуальними?
  А заважає їм незібраність. Отже, довге збирання вранці, складання портфеля, безцільне ходіння по квартирі свідчать про незібраність. Ідучи до школи, сидячи на уроці, ви часто дивитесь на дерева за вікном, на нову сукню подруги, словом, ловите "гав". Усе це говорить про вашу незібраність. До речі, саме такі люди частіше потрапляють у різноманітні пригоди по дорозі до школи.

 Тому, з цього приводу Всезнайка дає такі поради :

1.  Ніколи не спізнюватись на уроки або ділову зустріч. Це зашкодить вашій репутації та позначиться на успіхах у навчанні.
2. Не дозволяйте неточності стати звичкою. Із людиною, яка виконує завдання і доручення вчасно, приємно мати справу. 
3. Не лінуйтесь, особливо вранці.
4. Намагайтесь не переключати свою увагу із справи, якою займаєтесь у даний момент. Навчіться визначати головне і другорядне.
5. Якщо ви не вмієте організувати свій час, складіть для себе розклад робочого дня.

   Висновок такий : щоб досягти успіхів у будь- якій діяльності, необхідно бути дисциплінованими, поважати час, дорожити кожною годиною, хвилиною, точно і вчасно виконувати завдання, доручення, не лінуватися.
 Всезнайка всім бажає вдалого навчального року!!!

4 коментарі:

  1. Дякую бібліотекарям за цю статтю і я впевнений,що наші читачі зацікавляться вашою цікавинкою.

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. Ми також сподіваємось, що ця стаття буде корисною всім школярам!

      Видалити
  2. Тетяна Іванівна8 вересня 2012 р. о 19:10

    Даа! У деяких наших учнів запізнення на урок - це норма і в боротьбі з ліннощами поки що перемагають останні(тобто лінь). Сподіваюся, що Читайлики дотримуються ваших порад і є не тільки гарними читачами, а й хорошими учнями у своїй школі.

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. Можливо,на початку навчального року ці лінощі - це останні капризи літніх канікул? А взагалі, бажаємо всім учням бадьорого настрою, удачі, гарних знань та побільше цікавих книг!!!

      Видалити