21 вересня 2012

До землі вклоняюсь тобі, партизане….



Полум’я Вічного Вогню, пісні періоду грізних років Великої Вітчизняної 1941-1945 рр., запалена свіча та червоні гвоздики біля портретів бердичівських партизанів-підпільників налаштовували діточок 4-Б класу місцевої гуманітарної гімназії №2 на згадку про подвиги батьків, дідусів, про героїчне минуле рідного краю…
Зворушливими словами ведучі розпочали літературний вечір «Пам’ять подвигу», який відбувся у міській бібліотеці для дітей 13 вересня.
Дорогі Чомусики та Читайлики! Яке щастя, що про грізні роки війни ми знаємо лише з уроків, кінофільмів і книг! Ми маємо можливість жити під мирним небом, вчитись і працювати! А мільйони наших співвітчизників полягли смертю хоробрих, будучи ще молодими.
Тому так сердечно, з почуттям гордості Віктор Кравчук – срібний призер міського конкурсу дитячої творчості «Сузір’я Бердичева» в номінації «Художнє читання» - доносив слова вірша «Там, де Ятрань круто в’ється» до усіх присутніх.
 
З любов’ю виконана «Пісня про партизанське життя» дитячим ансамблем «Промінчик», який очолює вчителька музики, місцевий краєзнавець М.В.Мартинюк! До речі, слова і музика «Пісні про партизан» теж написала Мілада Вікторівна. Уважно присутні слухали уривки з відомих творів про героїзм і мужність наших воїнів-партизанів.
 
 У роки війни таке почуття, як кохання, допомагало нашим бійцям вижити у нелюдських умовах і перемогти. Учнями ЗОШ №5 О. Гергель та О.Чорним відтворено сюжет пісні «Случайный вальс» у танці, керівник А. Малашина.
Палкими оплесками присутні діти підтримували всі виступи.
Під час проведення заходу панувала зворушлива,щира атмосфера…
Бібліографічний огляд літератури, яка була представлена на книжковій викладці «Партизанськими дорогами», провела бібліотекар, а ведуча розповіла про героїчне життя О.Ф.Дудчик - колишню партизанку, кавалера бойових орденів та медалей, яка і тепер живе в Бердичеві.
Усіх присутніх привітала директор Бердичівської міської централізованої бібліотечної системи Л.В.Лисюк. Вона закликала дітей з великою повагою відноситись до пристарілих громадян, адже серед них можуть бути живі свідки героїчних подій.
Дорогі діти! Символічно, що День партизанської слави /22 вересня/ та День Миру /23 вересня/ стоять поруч. Бо без миру немає життя на землі.
Отож, життя триває,
Сяє мирний день,
І ввечері цвітуть заграви,
І мирні зорі в мирній вишині,
І жайворонка мирний спів в блакиті,
І в серці мирний спокій мирних днів…
Хай завжди буде так на цілім світі!!!!

1 коментар:

  1. Поздравляем с Всеукраинским днем библиотек! Желаем дальнейших успехов, творческих проектов, читателей, для которых библиотека всегда будет местом встречи с шедеврами мировой литературы!

    ВідповістиВидалити