11 жовтня 2012

Книга плюс, або подорож у Читаймісто

Щасливий день! Чудовий день!
День відкритих дверей!
Зустріч з дітками й батьками
І чудовими книжками!
Що чекають завжди вас
В цей казковий, славний час.

     Бібліотекарі Бердичівської міської бібліотеки для дітей напередодні свята Всеукраїнського дня бібліотек організували та провели День відкритих дверей, який пройшов під гаслом «Книга плюс, або Подорож у Читаймісто»
      Протягом дня на юних чомусиків та читайликів чекали дивовижні зустрічі у безмежному світі цікавих книг! Завітавши до бібліотеки для дітей – читай лики опинилися у чарівній, таємничій, прекрасній країні – країні літературних героїв.
    День відкритих дверей бібліотекарі провели за казковою програмою, адже він був присвячений книгам, і безперечно новинкам літератури, а гості бібліотеки не були пасивними глядачами свята, тому що прихопили із собою кмітливість, гумор, посмішки і обов'язково любов до книги.

    Для чомусиків - першокласників веселий Пух і Мальвіна провели «Прогулянку по бібліотечному місту», де ознайомили екскурсантів із казковими відділами бібліотеки, розповіли, як потрібно користуватися книгами, щоб не завдати їм болю та не пошкодити, як вести себе у бібліотеці, адже бібліотека – храм книги.



    А дівчина Ярина, із лялькової вистави «Мудра дівчина», повчала читайликів розсудливості та мудрості  під час прийняття будь – якого рішення.

   Вікторина «У казки на гостинах" дала можливість юним книголюбам здійснити подорож у фантастичну країну казкових героїв, та пригадати казки, які читали вони ще зовсім маленькими.

     Віртуально здійснили мандрівку читайлики найкращим містом України – Бердичевом "Моє місто - частинка Батьківщини", та дізналися багато цікавого, наприклад, що у місті проживав  відомий літератор П.Гулак - Артемовський  з 1814 по 1817 роки (Мартинюк, М.В. Долі, пов'язані з Бердичевом: Біографічні нариси про визначних людей міста).


     Захоплення у дітей викликала виставка поробок вихованців Бердичівської школи – інтернат «Завжди знайдеться діло для рученят умілих", на якій були представлені роботи із солоного тіста, бісеру, вишиті рушники, картини - вітражі.

   А найбільше усього бібліотекарі прагнули, щоб чомусики та читай лики, приходили на зустріч з книгою не лише під час організації свята, а протягом усього свого життя, тому що читання додає настрій, налаштовує на добро, і звичайно навчає.

Грайтесь, дітки, забавляйтесь
Та книжки читайте,
Бо здавна люди кажуть:
''Хто книжки читає,
Того щастя не минає!''

2 коментарі:

  1. Світлана Петрівна15 жовтня 2012 р. о 21:06

    Дуже гарні роботи, не скажеш, навіть, що їх зробили діти! Дійсно, в нашому місті багато талановитих дітей. Головне, щоб дорослі їм допомагали і підтримували.

    ВідповістиВидалити
  2. Дякуємо, Вам, Світлана Петрівна. Наші діти багаті талантами.

    ВідповістиВидалити