30 січня 2013

Комедійний кінорежисер

Фотография 10533Шановні  Чомусики та Читайлики! "Календарик - Нагадайлик" Всезнайки  пропонує вам завітати до кіностудії та познайомитись з видатним кінорежисером, майстром у жанрі комедії, народним артистом СРСР -  Леонідом Іовичем Гайдаєм, якому 30 січня виповнилося б 90 років.
Хоч би ким ви стали в майбутньому - робітниками, лікарями, учителями чи співаками - все одно ви залишаєтесь  кіноглядачами,  тими, для кого й існує кіномистецтво.
 ''Cправжні явища кіномистецтва рідкісні, мов алмазні зерна. І виникають вони не в безвітряному просторі, а в живодайній атмосфері пошуків багатьох митців'' - так сказав видатний діяч радянського кіно Михайло Ромм.
Леонід Іович Гайдай створив багато фільмів з  цікавими епізодами, сред яких є  кінострічки
''Кавказька полонянка'', ''12 стільців'', ''Діамантова рука'' та багато - багато інших фільмів.
Є  один випадковий дубль у фільмі '' Діамантова рука '', який також потрапив у фільм, - фінальні кадри, в яких на голову Семена Семеновича  падає гак. Це була чиста випадковість, що закінчилася для Юрія Нікуліна невеликим струсом мозку. А взагалі, фільм "Діамантова рука" дбайливо зберігає в своїй історії цілу колекцію міфів, небилиць і реальних випадків зі знімального майданчика.
У титрах фільму було зазначено : «Кіностудія дякує громадянам, які надали для зйомок золото і діаманти». Після перегляду фільму до режисера підходили глядачі і цікавилися: «І багато людей давали свої діаманти?» Ось такі цікаві випадки.
Всезнайка  пропонує переглянути  фільм '' Пес Барбос і незвичайний крос '', яким захоплювалося не одне покоління. Приємного перегляду :))

2 коментарі:

  1. Дійсно, дуже талановита людина: що не фільм - то шедевр. І акторів так підбирати вмів тільки він.

    ВідповістиВидалити
  2. Дякую.Фільми режисера Леоніда Гайдая будуть популярними-завжди!

    ВідповістиВидалити