14 лютого 2013

Безпека у віртуальному світі

Шановні Чомусики та Читайлики, віртуальні подорожі інтернетом, які ви здійснюєте щодня, здавалося б, не можуть загрожувати  серйозними проблемами. Але це оманливе враження, оскільки весь час, поки встановлене Інтернет - з'єднання, ваш комп'ютер  - це частина величезної Мережі, яка несе з собою чимало небезпек, про які, до речі, третина користувачів навіть не підозрює.
Але всім відомо, уникнути небезпеки набагато простіше, коли знаєш, чого остерігатися. І саме тому  в Україні  Всесвітній день безпеки в  Інтернеті відзначається у другий вівторок лютого, який  був започаткований у 2004 році Європейською мережею безпечного інтернету Insafe і сьогодні її підтримують у 90 країнах світу на 6 континентах для поширення практики безпечного та відповідального користування інтернет-технологіями і мобільним зв'язком, особливо серед молоді та дітей.
Саме з цієї нагоди у міській бібліотеці для дітей розпочалася декада безпеки дітей в Інтернеті. Першими слухачами були учні 6 - А класу ЗОШ № 1.



 Мета проведення тренінгу "Безпечна веб - країна" - це застереження дітей від необачних дій у всесвітній Мережі Інтернет.
Запрошені тренери - провідний методист ЦБС  Кущук Т.В. та інженер - програміст Дрижук Р.С. цікаво та повчально, в ігровій  формі розповіли, що  Інтернет є важливим інструментом для особистого спілкування, проте ним можуть також зловживати, наприклад, використовувати для розсилання комп'ютерних вірусів і небажаної пошти, отримання інформації особистого характеру для крадіжок, шантажу, переслідувань, інформування про сайти, небезпечні для дітей. 
Запрошуємо вас, шановні Чомусики та Читайлики, ознайомитися з питаннями інформаційної безпеки, прочитавши історії - комікси, на сайті  "On - ляндія. Безпечна веб - країна".
                                                                               Інтернет
Без нього вже ніяк не можна,
Він - норма, а не дивина.
Як зрозуміти друг він нам, чи ворог?
І відповідь лиш є одна;
Він - помічник, знавець,
Порадник, інформаційне джерело,
Але потрібно пам’ятати:
де є добро там є і зло.
І вибір все таки за вами,
Що оберете - те ї буде,
Давайте все ж не забувати:
Ми українці - добрі люди.
   Запрограмуємось на гарне -
Його багато на планеті
      І ми виходимо у мандри -
        Шукаєм  друзів в Інтернеті!
   http://timanivka.blox.ua 
Отож, бажаємо вам, щоб у вашому житті ніколи не було неприємностей, пов'язаних із використанням мережі Інтернет, а також навчитися правильно користуватися цим невичерпним джерелом інформації!

8 коментарів:

  1. Светлана Петровна14 лютого 2013 р. о 23:41

    Такі заходи повинні проводити всі: вчителі, батьки, бібліотекарі, адже в мережі є багато зайвого, небезпечного, шкідливого - особливо для дітей. Адже у них ще немає уміння і досвіду, щоб відсіяти все непотрібне, а використовувати лише корисну інформацію.

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. Ми з Вами повністю згодні. Треба частіше розповідати дітям про всілякі пастки в Мережі, тому що неконтрольованість дітей в Інтернеті може мати погані наслідки.

      Видалити
  2. На наш час Інтернет-світ дуже розширений,тому батьки і дорослі повинні допомагати дітям остерігатись "небезпечних" сайтів

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. Так, звичайно,тому що Інтернет віртуальний, а небезпеки в ньому реальні.

      Видалити
  3. Дуже потрібний захід ви провели. Треба буде і наших юних користувачів познайомити з безпекою в інтернеті. Валентина Мельничук.

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. Дякуємо Вам за відгук, Валентино! Та бажаємо успіхів, бо такі заходи дійсно дуже корисні та потрібні дітям!

      Видалити
  4. Сучасна тема, актуальні застереження, цікаве проведення заходу. Дякуємо за плідну працю. Бажаємо творчої наснаги та вдячних читачів!!!

    ВідповістиВидалити
  5. Дякуємо. Наші зусилля спрямовані на навчання грамотного і безпечного використання Інтернету дітьми.

    ВідповістиВидалити