22 вересня 2013

Талант у подарунок

 Творчі люди, безумовно, особливі, а їхній талант слід поважати. І саме своєю неординарністю, безпосередністю, елегантністю та витонченістю Саша Помазанська – учениця 6-Г класу НВК № 10, привернула до себе мою увагу. Я і раніше була знайома з цією дівчиною та знала про її захоплення, і вирішила взяти для вас, шановні Чомусики та Читайлики,  інтерв’ ю  з Олександрою.
- Сашо, тривалий час спостерігаю за тобою і ти мені дуже подобаєшся, як особистість. Також знаю, що у тебе є своє улюблене заняття. Скажи, чим ти займаєшся?
- Дякую. Я займаюсь декоративно-прикладним мистецтвом.
- А чому ти себе знайшла саме у цьому виді творчості, і як ти розумієш, що таке декоративно - прикладне мистецтво?
- Декоративно-прикладне мистецтво – це предметно-духовний світ людини, що включає в себе численні види художньої діяльності: плетіння, ткацтво, розпис, вишивка, ліпка, різьблення і виточування... Змалечку я мріяла знайти себе у творчості. А зацікавленість до українського ремесла дало поштовх до прояву мого таланту.
- Ти молодець, що обрала для себе свме цей  вид для  особистої реалізації. Та, мабуть, щоб займатися цим мистецтвом, необхідно навчатися. І я гадаю, що ти відвідуєш певний заклад, де тебе навчає людина, яка має досвід у цій нелегкій справі.
- Так, ви маєте рацію. Уже протягом чотирьох років я відвідую будинок творчості ім. Олександра Разумкова. Тут зі мною займається мій керівник Соломанюк Алла Леонідівна. Вона дійсно майстер від Бога і для мене є прикладом. Я з радістю переймаю її досвід.
- А як реагують батьки на твоє своєрідне заняття?
- Мої батьки підтримують мене. І я їм дуже вдячна за підтримку, любов, захоплення від того, що я роблю. Навколо мене вдома створена атмосфера затишку, яка дає мені можливість творити.
- Але окрім гуртка, на якому займаєшся своєю улюбленою справою, ти ще навчаєшся й у школі. Як тобі вдається поєднувати навчання та гурткове заняття?
- Звісно, на все потрібен час, більше  я приділяю навчанню у школі. А коли є вільна хвилинка, присвячую мистецтву.
- А чи були у тебе персональні виставки і чи маєш ти бажання продемонструвати свої роботи читачам бібліотеки-філії № 5?
- Так, я із задволенням продемонструю свої роботи. У мене вже відбувалися виставки у стінах рідної школи, у будинку творчості та цьогоріч на святкуванні Дня міста.
- Олександро, я щиро вдячна тобі за цікаву співбесіду. Мені дуже приємно спілкуватися з такими талановитими людьми, як ти.
Чомусики та Читайлики, пропонуємо вам переглянути роботи Олександри, які виконані на професійному рівні, дихають теплом та мають гарну енергетику. Наші  читачі вже встигли поспілкуватися й побачити творчу виставку юної майстрині народної творчості. Приєднуйтесь і ви!!! Ми чекаємо відгуків.

10 коментарів:

  1. молодець так тримати бажаю творчих успіхів

    ВідповістиВидалити
  2. Дуже гарна виставка. Вона мені найбільше сподобалась.

    ВідповістиВидалити
  3. Ми віримо в те, що наші читачі дуже успішні. Ми маємо надію, що їхні таланти засяють на небосхилі яскравими зірками.

    ВідповістиВидалити
  4. Саша, ти молодець!!! Дякую, що бібліотека розповіла про твоє захоплення. Думаю, що і в подальшому житті твої захоплення стануть тобі в нагоді. Бібліотекарі, дійте, шукайте таланти.

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. Ми спостерігаємо за захопленнями наших читачів. І віримо в те, що це не останнє знайомство з творчими особистостями.

      Видалити
  5. насвіті є таланти головне їх розвивати .Чудесна виставка.

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. До нашої бібліотеки-філії приходять багато користувачів, що займаються мистецтвом у різних гуртках. Але у кожного свій рівень. Ми знайомимо з тими, хто має високий рівень підготовки та певну кількість своїх творчих робіт.

      Видалити
  6. дякую мені дуже приємно
    Олександра

    ВідповістиВидалити