03 листопада 2013

Як книга прийшла до людей

Книга – це велике диво, створене людиною. Ще не вміючи читати, ми розглядали малюнки до казок, слухали цікаві історії, які читали нам рідні. Книга супроводжує нас по життю. А чи замислювалися над тим, якою ж була та перша книга? Щоб дати відповідь на поставлене запитання, працівники бібліотеки-філії № 5 разом із класним керівником 3-В класу НВК № 10 Щебетюком А. М. підготували відкритий урок.


Спочатку учні заслухали історичні відомості про створення книги, познайомилися з історичними постатями: Йоганом Гутенбергом – винахідником друкарського верстату, князем Київської Русі Ярославом Мудрим, Іваном Федоровим, який був основоположником книгодрукування в Україні. Відомо й те, що шанують і люблять цю людину за перший посібник для навчання грамоті – «Буквар».
Часу не гаймо – книжку читаймо!
Про ліси, моря і гори, про непізнані простори,
Про звірят і про птахів, про веселих дітлахів,
Про чотири пори року, і про райдугу високу,
І про тебе і про нас надійшов читати час!
Діти з радістю пригадували прислів’я, читали вірші головних книг їхнього життя - Букваря та Читанки. А кульмінацією свята стала поява Цариці книг, яка давала їм цікаві запитання та завдання. Наприклад, учасникам було запропоновано розказати правила поведінки з книгою, відповісти на запитання, які стосувалися книги та бібліотеки. А під кінець - по сторінках Цариці книг стали блукати загублені герої українських казок. І учні театралізовано відправляти їх на місця, з яких вони загубились. Всі діти старанно готувались до уроку, підготували костюми, вчили інсценівки. Кожен учень класу розповів свій улюблений вірш на запропоновану тему. А теми були такі: «Україна», «Книга», «Осінь»…
А подарунки?!!! Звичайно, були! Учні 3-В класу разом з учителем отримали грамоту за активну участь у житті бібліотеки-філії № 5. Також кожен мав власний подаруночок та гарну оцінку за урок. Діти зрозуміли, що спілкуючись із книгою, вони збагачуються духовно, підвищують свій культурний рівень та розширюють свій світогляд.
Позитивні емоції, гарний настрій та вдячність за проведену роботу надовго залишаться у бібліотечних стінах.       

7 коментарів:

  1. Чудовий захід! Це дуже правильно,коли бібліотека співпрацює зі школою.Виходить, що не просто "книга йде до людей",а ще й бібліотека!)

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. Дякуємо, ми прикладаємо усіх зусиль для того, щоб у нашій бібліотеці уся робота проходила на УРА!!!

      Видалити
  2. Книга — найцінніший здобуток людського розуму, скарбниця знань. Недарма у народі кажуть: «Книга вчить, як на світі жить». Хочеш все знати? Нічого спати! Друга бери - в бібліотеку іди.

    ВідповістиВидалити
  3. Читання не стане потребою для дитини, як гра й спілкування з однокласниками, якщо не докласти спеціальних зусиль. Добре, що такі заходи проводяться в бібліотеці. Молодці бібліотекарі та їх читачі.

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. Ми дуже радіємо, коли наші читачі отримують задоволення від перебування у бібліотечних стінах. Коли їхня увага спрямована на читання та пізнання світу.

      Видалити
  4. Дякуємо за свято, нам подароване. Ми дуже цінуємо вашу роботу.

    ВідповістиВидалити
  5. Хороше свято, а особливо те, що ми вдягнулися в костюми. Нам сподобалось.

    ВідповістиВидалити