28 квітня 2014

Вернісаж читання



Усе життя людини складається з процесів отримання інформації та її застосування. Від вмілого спілкування з книгою, від ставлення особистості до книги, до читання, формуються навички успішної адаптації в сучасному інформаційному суспільстві. З метою популяризації книги та читання, виховання підростаючого покоління засобами книги, в Україні започатковане щорічне проведення Тижня дитячого та юнацького читання. Особливістю цього тижня є те, що кожного року бібліотекарі бібліотеки-філії № 5, цікаво та творчо планують ряд різнопланових масових заходів для того, щоб об’єднати різні читацькі інтереси до спільної співпраці.
 У стінах шкільної бібліотеки НВК №10, з учнями 5-А класу був проведений відкритий бібліотечний урок «М. Носов – творець хлопчини, який нічого не знає». Під час якого діти переглянули мультимедійну презентацію біографії відомого російського письменника. Слухали читання гумористичних уривків з твору «Незнайко та його друзі», відповідали на питання вікторини. За що отримали гідну оцінку своїм знанням.
Учні 3-Г класу під час відкритого бібліотечного уроку « Казковий світ Шарля Перро», дізналися біографію французького казкаря, слухали читання казки «Чарівниці», переглянули цікавий мультфільм, знятий за мотивами всесвітньо відомого твору «Червоний капелюшок». Позитивні емоції та набуті зання надовго залишаться у пам’яті молодших школярів.
У бібліотеці-філії №5 відбулася читацька конференція «Без читання – безцільне наше існування». Під час якої юні читачі розповідали про свої літературні вподобання. Підготували презентацію улюблених книг та короткі біографії авторів, що їх написали. Переглянули цікаву слайд-презентацію твору П. Треверс «Чарівна парасолька Меррі Поппінс». Крім того учасники конференції мали змогу відобразити своїх улюблених героїв у малюнках та піснях.
Під час проведення Тижня дитячого читання було оголошено акцію «Подаруй у бібліотеку книгу», а по завершенню Тижня найактивнішим учасникам висловили подяку.
Особлива увага була звернена на масові заходи, що були проведені з метою гідного відзначення 200-річчя Тараса Григоровича Шевченка. Про бібліотечну Шевченкіаду було висвітлено у місцевій газеті «Земля Бердичівська».
Читання книг – це велика духовна цінність, відпочинок та насолода для душі. Людина, яка вміє і любить читати – щаслива людина. Навколо неї завжди багато розумних, добрих і вірних друзів. Запрошуємо усіх бажаючих до бібліотеки-філії №5, з нами буде весело, пізнавально і цікаво.

5 коментарів:

  1. Дякую за конференцію. Вона мені дуже сподобалася. Побільше б таких конференцій.

    ВідповістиВидалити
  2. Цікаво було провести час з нашими друзями. Я дуже люблю такі миті, коли ми усі збираємося разом.

    ВідповістиВидалити
  3. Мені сподобалося. Усе було гарно організовано.

    ВідповістиВидалити
  4. Олена Сергіївна1 травня 2014 р. о 17:55

    Ми дуже раді тому, що наші організовані заходи усім сподобалися. Ми запрошуємо усіх бажаючих до нашої бібліотеки.

    ВідповістиВидалити
  5. Прагнемо бачити усіх користувачів зацікавленими у дружній співпраці разом з нами. Тому ми працюємо для усіх небайдужих читачів. Раді усім, хто завітає до нас.

    ВідповістиВидалити