16 червня 2014

PR - офіс сучасних бібліотек: враження учасника


"Якщо ти хочеш зміну в майбутньому – стань цією зміною в сьогоденні". (М.Ганді). Цей вислів доречний і до подій, які відбувалися протягом лютого – квітня 2014 року у бібліотечній справі України. Саме в цей період почав діяти Проект регіональних піар-офісів сучасних бібліотек, у якому Житомирщина прийняла найактивнішу участь (усього у проекті прийняли участь 10 регіональних піар-офісів). Бердичівська міська бібліотека для дітей була учасником РR-офісу сучасних бібліотек Житомирщини (керівник Наталя Журавська - головний бібліограф сектору бібліографії Житомирської обласної бібліотеки для дітей; керівник PR-офісу сучасних бібліотек Житомирщини).

 Мета проекту – висвітлення у ЗМІ роботи бібліотеки як сучасної, щоб якнайбільше залучити юних користувачів до бібліотеки, до читання, до вміння пошуку якісної інформації. Бібліотека для дітей повинна сьогодні стати ще більш сучасною та «видимою» для громади міста Бердичева.
На протязі трьох місяців ми навчалися налагоджувати контакти з журналістами, рекламувати заходи, де використовуються інформаційні технології; піарити події, які відбувалися у бібліотеці, розкривали секрети успішного повідомлення для преси.
І ось 4 – 5 червня 2014 року відбувся підсумковий семінар  обміну досвідом за проектом регіональних піар-офісів сучасних бібліотек у місті Києві. У семінарі прийняли участь представники Волинського, Запорізького, Сумського, Рівненського, Вінницького, Дніпропетровського, Житомирського, Кіровоградського піар –офісів.
На сесійних заняттях розглядали  успіхи та тривоги,  методи просування месиджів про сучасну бібліотеку; використання статистичних даних про роботу сучасних бібліотек.
Валентина Петрухіна (заст.. директора ЦБС по роботі з дітьми), як спеціаліст із розвитку зв’язків з медіа РR-офісу бібліотек Житомирщини ділилася досвідом з учасниками семінару по тайм-менеджменту, моніторингу публікацій, коригування медіа-плану відповідно до отриманого висвітлення Бердичівської міської бібліотеки для дітей.
Було надзвичайно приємно, коли Євгенія Амеліна, медіа-менеджер Програми «Бібліоміст» та Людмила Гуменюк - координатор проекту «Регіональні піар-офіси бібліотек» відзначили про трійку найкращих регіональних піар-офісів – Маріупольської, Житомирської та Дніпропетровської.
А на завершення семінару усім учасникам вручили Сертифікат Зірковому піар-менедждеру сучасних бібліотек та подарували солодкий приз.
Отож ми обіцяємо, що і надалі будемо налагоджувати контакти у всіх сферах медіапростору, привертати увагу засобів масової інформації та громадськості до інноваційної діяльності бібліотек.

4 коментарі:

  1. Вітаємо з перемогою! Ви гарно попрацювали і отримали заслужену нагороду.

    ВідповістиВидалити
  2. Як чудово мати PR-cпеціаліста. Вітаємо з достойно оціненною роботою. Бібліотека-філія №5.

    ВідповістиВидалити
  3. Дякую вам, шановна Валентино Олександрівно, за співпрацю! Мені надзвичайно приємно з вами працювати!!! Користуючись нагодою, приймайте міжнародну віртуальну нагороду Liebster Blog Award за проведену роботу у блозі. Детальніше читайте на блозі ТВОРЧА СТЕЖИНКА http://tvorchastezhunka.blogspot.com/2014/06/liebster-blog-award-ce-kruto.html. Щиро вітаю вас, бажаю успіхів, натхнення, нових ідей та можливостей для їх втілення!!!

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. Ура! Ура! Ура! Щиро дякую за нагороду! Із задоволенням продовжимо естафету.

      Видалити