02 липня 2014

Ми відпочиваємо з користю

Літня пора – період зміцнення здоров’я, сили, фізичного загартування, духовного збагачення та вдалого відпочинку. Із задоволенням учні НВК № 10 відпочивали у при шкільному літньому таборі. Доброю традицією є відвідування бібліотеки-філії №5, бібліотекарі якої гостинно відчиняють двері усім бажаючим.
 Незабутнім був день для відпочиваючих із загону «Джерельце», які вже неодноразово відвідували нашу бібліотеку. Під час зустрічі відвідувачам був запропонований бібліографічний огляд дитячої періодики. Звернена увага на такі журнали як: «Яблунька», «Умійко», «Барвінок», «Стежка» та «Журавлик». Після огляду була проведена інтелектуальна вікторина «Дивосвіт» від журналу «Яблунька». Саме найцікавішим для відвідувачів було зробити власними руками паперову поробку, яка була запропонована у журналах «Умійко» та «Стежка». А от у журналі «Барвінок» зацікавили відвідувачів ребуси, на які вони давили відповіді.
На завершення перебування дитячого загону у бібліотеці діти прийняли участь у літературній грі «Казковий калейдоскоп». Гра проходила, як змагання двох інтелектуальних команд, які ставили питання один одному за змістом українських народних казок, але відповіді були театралізовані. На згадку про цей день діти малювали вітальні долоньки для усіх користувачів бібліотеки.
Не лише учні НВК № 10 є частими гостями бібліотеки, а приємно є те, що корисний відпочинок до вподоби дітям, які відвідують дошкільно - навчальний заклад № 27. Для наймолодших відвідувачів була підготовлена спеціальна програма заходів розроблена за держпрограмою всебічного розвитку дитини «Малятко».
Програмою передбачено:
- Бесіда-ознайомлення «Книга вчить, як на світі жить»;
- Голосне читання казки Т. Вершиніної «Ґудзик та рукавичка», Т. Маршалової «Казка про метелика»;
- Художнє малювання візерунків на папері;
- Дидактична гра «Тепле серденько», «Кольорові квіточки».
Усі пункти програми підкріплені наочними матеріалами, які були подаровані кожній дитині старшої та середньої групи, що відвідала бібліотеку.
Побували у бібліотеці вихованці логопедичної групи. Враховуючи їхні індивідуальні особливості, бібліотекарі підготували спеціальне заняття, у якому наочно відтворили сюжет киргизької казки «Кит та ворон». Малеча була у захваті від поробок із журналу «Умійко»,які були зроблені школярами. Маленькі читачі розглядали паперові іграшки та малювали їх. Свої художні роботи діти залишили на згадку бібліотеці .
У дні літніх канікул, ми завжди раді новим зустрічам з нашими користувачами. Бажаємо усім корисного, розумного та вдалого відпочинку. Запрошуємо вас завітати до бібліотеці-філії №5, у нас завжди веселе товариство, цікаві бесіди та приємні зустрічі.

4 коментарі:

  1. Ви, колеги, просто супер! Який цікавий і насичений розважальний день в бібліотеці отримали ваші маленькі читачики! От справжній доказ проведення літніх канікул з користю!

    ВідповістиВидалити
  2. У нашому таборі один із найяскравіших днів проведений у бібліотеці. Мені все сподобалось.

    ВідповістиВидалити
  3. Мені сподобалися цікаві історіїї та етикет вікторина. Хочу, щоб такі зустрічі проводилися частіше.

    ВідповістиВидалити
  4. Гадаємо, що і надалі у нашій бібліотеці усім буде цікаво та корисно проводити свій вільний від уроків час.

    ВідповістиВидалити