15 березня 2015

Запрошуємо до музичної вітальні

О Музико, у душу увійди,
Як в тихий храм, акордами органа,
Немов бальзам, зціли сердечні рани
І освяти земні мої труди.
О Музико, у душу увійди.
                             Оксана Лиховид.
Музика, пісня… Слова, які ми промовляємо щодня, і не замислюємося над тим, в чому ж їх сила? Минають роки, минають століття, змінюється покоління, але музика та пісня залишаються вічними. Пісня, музика, мелодія  пов’язані із людськими стосунками, вони здатні передавати душевний стан людини, наші почуття та переживання. Музика та пісня мають і могутню силу, адже допомагає творити людям чудеса.
 Немає жодної людини, яка б була байдужа до прекрасного, ніжного, таємничого та неповторного світу музики.
Хочу вам, шановні Чомусики та Читайлики, відкрити невелику таємницю, проводячи інвентаризацію у бібліотеці, я натрапила на грамплатівки:  записи літературних, народних  казок; пісні для дітей;  хіти 80-х років., та багато ще де чого. І у мене виникло нестерпне бажання знову їх послухати та поринути у світ свого дитинства. А здійснити цю подорож разом зі мною, я запросила відвідувачів міської бібліотеки для дітей. Ви запитаєте яким чином? Все дуже, дуже, дуже просто і легко. На абонементі діє  ретро-виставка грамплатівок "Запрошуємо до музичної вітальні" . Поряд із грамплатівками, рік випуску яких і 1979, і 1982, і 1984 і т.д., про музику також розповідають і книги.
 Ну а хто має бажання спробувати свої сили в музикуванні, мають можливість  пограти на музичних інструментах. Але найбільше захоплення викликає  коли казка «оживає». Літературні герої Г.Х.Андерсена, Братів Грімм, О.Пушкіна, пропонують  здійснити чудову подорож до казки.
Слухаючи запис на платівці  ансамблю "Смерічка" здається, ніби то ти серед гір карпатських та долин, а поруч шумить водограй. 
Ніхто і ніколи не зможе заглушити музику, вона вічна.  Недарма американський письменник Генрі Лонгфелло сказав, що музика - це універсальна мова людства.
Бажаємо, щоб музика стала вашим вірним супутником у житті, надавала сил і під час радості, й у хвилини смутку, щоб її мелодії та ритми торкалися струн вашої душі й, знаходячи в ній емоційний резонанс, допомагали зрозуміти себе і навколишній світ.Нехай музика збереже тепло наших сердець, адже вона робить усіх душевними та красивішими у своїх почуттях.
Тож хай звучить музика в кожному домі й у кожному серці!

4 коментарі:

  1. У дитинстві я любила слухати грамплатівки. Це було моє улюблене заняття. Якби я хотіла знову повернутися у ту пору свого життя і послухати казку Г.К Андерсена "Дюймовочка" або Н. Космина "Піко - кришталеве горлечко".

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. Так, гарна музика та художні твори на платівках дійсно сприятливо впливають на стан людини. Тож запрошуємо вас відвідати нашу музичну вітальню, яка обов'язково подарує гарний настрій!

      Видалити
  2. Цікава ідея! Дійсно, через музику можна пізнавати світ, зрозуміти себе, або просто покращити настрій. Молодці!

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. Дякуємо за відгук! Так, музика надихає, творить дива. Вона - найкоротший шлях до серця людини!

      Видалити