03 березня 2015

Котики - муркотики

  Перший день весни виявився для працівників бібліотеки-філії № 6 - незвичним…Запитаєте чому? Першого березня – Всесвітній день котів. Адже у домашніх кішок довга та цікава історія. Першу згадку про цих тварин знайшли у давньому Єгипті, а в Японії існує храм присвячений котам. Виявляється, що наука про котів називається - фелінологія.

Ми запропонували юним читайликам здійснити дещо незвичайну літературну подорож «Котики – муркотики». Першим туром подорожі була вікторина про котів.
У другому турі ми разом з учасниками здійснили віртуальну подорож до Амстердаму , та відвідали музей Кішок, який був заснований у 1990 році. Там знаходяться портрети, тарілки, статуетки, тобто експонати де є зображення наших домашніх улюбленців.
Цікаво, а чи є пам’ятники кішкам? Виявляється, існують ! Та ще й в Україні. Гайда до Києва, до Золотих воріт. Там знаходиться пам’ятник коту Пантелеймону.
А наостанок учасники літературної подорожі пригадали літературних героїв - котів: це і кіт Матроскін, і Кішка, яка гуляла сама по собі, і Чеширський кіт…
Може ми кого забули? Допоможіть нам, написавши коментар, за що вам будемо дуже вдячні.
На завершення презентуємо поробки цим символам добра та затишку!












4 коментарі:

  1. Котики прекрасні створіння, дуже їх люблю. В мене дома також живе пушистик Кузя. А ще я хочу додати до переліку котів: кіт у чоботях, кіт Баюн з російських чарівних казок, кіт Бегемот "Майстер і Маргарита", Базиліо "Золотий ключик"...
    Інших кісиків допишуть інші.

    ВідповістиВидалити
  2. Дуже дякуємо, Олю, що ви нам нагадали про цих літературних героїв. Справді, як це ми про них забули...

    ВідповістиВидалити
  3. А нам симпатизує кіт Леопольд. Ми з радістю переглядаємо про нього мультфільми. Дякуємо.

    ВідповістиВидалити
  4. Дякуємо вам колеги за доповнення. Нам також подобається цей добрий та розумний кіт, особливо його вислів: " Ребята, давайте жить дружно!" .

    ВідповістиВидалити