21 червня 2015

Літо кличе до бібліотеки

"Доброго ранку! Погляньте навкруги, шановні Читайлики: сяє сонечко, розквітають квіти, зеленіють дерева та травичка. Адже настало літо,  а разом з ним і прийшли довгоочікувані канікули!"- ось так весело, драйвово розпочала театралізоване дійство ведуча на ганку міської бібліотеки для дітей.

 Двері бібліотеки цього дня були відчинені навстіж, біля майданчику радісно юрбилась малеча. Для такої зустрічі були певні причини: по-перше, і мабуть саме головне, настали канікули, по-друге, на літературний майданчик були запрошені  казкові та літературні герої, по-третє, на учасників очікували спортивні змагання та ще багато приємних сюрпризів. Всі ці складові стали причиною для яскравого, різнокольорового зібрання дітлахів перед бібліотекою. Це - літературне свято "Літо славна пора. Літо любить дітвора", до участі в якому були запрошені веселі, непосидючі дівчатка та хлопчаки з при шкільних таборів  ЗОШ №5, БМЛ №15, НВК №3.
Участь у святі  для учасників це -  випробування ерудиції, кмітливості та вміння грати у команді. До свята завітав листоноша Пєчкін із телеграмами - загадками. Були деякі і неприємності під час заходу,  на свято не змогли прибути запрошені гості, наприклад: Курочка Ряба не прийшла, тому що мишка розбила яєчко; вовк з'їв семеро козенят, і у нього страшенно болить живіть; Дід, Баба, Внучка ніяк не можуть витягнути ріпку, а Колобок взагалі не може аж ніяк від лисиці втекти. А Мальвіна для учасників  була взірцем начитаності та ерудованості, та й  Читайликів трохи цьому навчила.  Ви собі не уявляєте, що і лисиця Аліса також завітала на свято, і не лише завітала а подарувала шість золотих монет  учасникам які декламували вірші про літо та канікули. А взірцем дружби були Карлсон та Малиш, які активно приймали участь у спортивних змаганнях. Ну яке ж свято без Баби Яги, але у нас вона була гламурна та дуже добра, за що припала до душі усім присутнім.
Ексклюзивом для малят та дорослих  був майстер клас з танців, а саме українського таночка, і провела його Айя Русланівна Малишева.
А на завершення усі присутні разом виконали пісню про канікули. І саме  головне те, що діти, дорослі, перехожі переконалися, що сучасна бібліотека - це свято, яке завжди з тобою.

3 коментарі:

  1. Молодці, колеги! Ваші казкові герої ніби тільки що зійшли зі сторінок улюблених книг. Гарно, цікаво, креативно і пізнавально) Цікаво було подивитись дорослим, я уявляю, як була рада малеча)))

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. Світлано, дуже вам дякуємо! Атмосфера заходу була неймовірно теплою, веселою та позитивною. А від радості та щирих посмішок присутніх дітей наші казкові герої самі були у захваті! Дійсно, свято вдалося!

      Видалити
  2. Уявляю, як цікаво та весело було дітям побувати на цікавих заходах, що підготували бібліотекарі. Дуже хотілося б щоб гарний настрій та щирий дитячий сміх ніколи не залишав бібліотеку. Дякуємо за гарне свято! Зичимо успіхів та творчої удачі.

    ВідповістиВидалити