22 жовтня 2015

Музей єврейства міста Бердичева

Доброго дня,  шановні відвідувачі блогу "Чомусиків та Читайликів". Сьогодні для вас, Всезнайка проведе фото-екскурсію Музеєм єврейства м.Бердичева.
Історія єврейства, починаючи  з XV11 століття і до сьогодення, колоритна і багатогранна.  Бердичів - у минулому велике торговельне місто, і саме це  сприяло поселенню євреїв. Водним шляхом по Гнилоп'яті  та суходолом  до Бердичева прибували купці з найвіддаленіших міст та країн. Впродовж року у місті відбувалося десять ярмарок, які у свою чергу  спонукали до утворення різних артелів, а заправляли ними зазвичай жителі єврейської нації.
Крім веселого, колоритного життя  пережили євреї і трагічні сторінки -  погроми та Голокост.
Про складну історичну долю бердичівського єврейського населення, про  їх  внесок у розвиток міста, про звичаї та традиції, про Голокост у роки Другої світової війні відображено у музейних експонатах.
Запрошуємо вас на фото-екскурсію.

Шановні бердичівляни та гості міста,  відвідавши Музей єврейства м.Бердичева ви відкриєте для себе створену протягом віків  неповторність, колорит та велич особистостей єврейської нації у місті Бердичеві.
Заклад працює щодня, окрім суботи, з 9 години до 17 години. Установа, а саме: міська бібліотека для дітей,  польська бібліотека ім.В.С.Реймонта, музей єврейства м.Бердичева, працює без обідньої перерви.

0 комент.:

Дописати коментар