21 жовтня 2015

Посвята в читачі

Книги дружать з дітворою
Полюби їх у житті
І улюблені герої
Будуть друзями завжди.
А чи задумувались ви, яке місце в вашому житті займає книга, чи потрібно її берегти і шанувати?
Хто багато читає, той багато знає, так кажуть у народі. І це правда, книжка вчить як на світі жить. Книга відповість на безліч запитань та сама вміє запитувати.
Герої наших улюблених книг завжди з нами. Вони дуже різні – розумні, хоробрі і сміливі.
Саме такі герої з  казок завітали на свято ”Бібліотекар - добрий чарівник” до другокласників колегіуму № 14, щоб прийняти їх у дружні ряди читачів.
 Королева Книга (Оксентюк Аня ) запросила учасників у мандрівку сторінками чарівної книги. Але злий чаклун (Бейсорін Димитрій) переплутав казки і відібрав пам’ять у казкових героїв. Та  зіпсувати свято злому чаклуну не вдалося, учні другого класу, допомогли героям: Котигорошку (Ребрик Дмитро), Кривенькій качечці (Вітусевич Аня), Телесику (Савчук Михайло), Снігурочці (Юрчишина Віка), господарю кота у Чоботях (Клименко Максим) повернутися до своєї казки. А допомогли тому, що багато казок читали, як авторських так і народних.
На свято завітали лікар Айболить (Якимчук Евген) та Книга (Метьолкіна Анастасія), які  допомогли дітям пригадати правила поводження з книгою.
 Приємно здивували  юні читачі  і  Оле-Лукойє, так як продекламували нескінченну кількість віршів про книги, бібліотеку та книжкових героїв. Оле-Лукойє з великою радістю  розкрив над ними чарівну кольорову парасольку, щоб їм наснились гарні казкові сни.
Яке ж свято обходиться без подарунків? Тому вельмишановна пані Закладинка (Петренко Маша) подарувала Читайликам закладки для книг, які виготовили для них  учні 5 Б класу. 
А на завершення свята "Бібліотекар - добрий чарівник"  усі присутні виконали пісню "А ми любимо читати" та пообіцяли організаторам свята бути гарними читачами.



1 коментар:

  1. Як добре те, що діти дружать із книгою, люблять читати. Тому такі заходи варто проводити щороку. Дякуємо бібліотекарям за цікаву ідею заходу і за проведення.

    ВідповістиВидалити