15 грудня 2015

Свято в Книжковому королівстві

Зима… Канікули, перший сніг, катання на санчатах, веселощі, сміх…Але до канікул аж цілий тиждень, тобто сім днів.  А поки що,  до Всезнайки завітали  учні 2-х класів ЗОШ № 17, яких урочисто приймали до родини Читайликів міської бібліотеки для дітей.
Книга…. Незрадливий товариш у час самотності і чудовий знайомий у чужій країні. Книга змушує слухати, вона розважає, дарує задоволення та гарний настрій надовго.






Хіба ж таке свято може відбутися без мудрої та розумної Королеви Книги? Вірними помічниками її були  головні літературні герої казки О. Толстого "Золотий ключик" - Мальвіна та Буратіно.
Щоб стати Читайликами, другокласники пройшли не один іспит:  декламували вірші, розгадували  цікаві завдання вікторини, змагались у майстерності на знання кращих прислів’їв та приказок про книгу. Учасники свята показали високий рівень  знань про літературних та казкових  героїв, розповідали про цікаві книжкові події та пригоди.



Сучасні книги красиві, зручні у використанні, яскраво оформлені та приємні. Але не завжди було так. Бібліотекар читального залу запропонувала присутнім здійснити історичний екскурс у минуле про те, як виникла книга.


Завітали з подарунками  на свято  веселі і гарні господині Олена Іванівна та Надія Богданівна.
А ще не обійшлось тут і без невеличкого казусу. Замурзяка  Андрійко ледь не зіпсував свято своїми незграбними відповідями та поведінкою… Королеві Книг, Мальвіні та Буратіно все-таки вдалося переконати  Андрійка , що читати  це - класно!.


Юні Читайлики  урочисто пообіцяли її Величності Книзі,  що будуть бережливо відноситись до книг, багато читати,  своєчасно повертати книги до бібліотеки.
Під урочисту музику та оплески батьків, вчителів, усіх присутніх, учасникам свята вручили Формуляр читача, тому  віднині вони – справжні користувачі нашої бібліотеки!!!!


На завершення бібліотекарі побажали  присутнім щоденно здійснювати дивовижні мандрівки неосяжним всесвітом цікавих книг. Читаючи, ми опиняємося в країні Казок, відвідуємо острови Пригод і Фантастики, буваємо у різних куточках нашої планети. Читайте, читайте, і ще раз читайте!





0 комент.:

Дописати коментар