01 квітня 2016

Читати не лише круто, а й престижно

Тиждень дитячого читання... Речення, яке складається лише  із трьох слів. Але скільки і які  впродовж семи днів відбувалися події у бібліотеці та за її межами, ви собі навіть  уявити не можете!!! Для юних Читайликів організовували та проводили театралізовані екскурсії, вікторини, презентації,  кіносеанси, казко -  та книготерапію, віртуальні подорожі по історичних містах України, навіть випробовували свої сили у віртуальному сафарі, навчившись шукати корисну  інформацію.
Жоден учасник заходів, які відбувалися у бібліотеці, не був осторонь.  До бібліотеки завітала навіть сама Королева Казка під час тетралізованого дійства "З книгою жити - з добром дружити",  і  була дуже  приємно здивована, що про  її підлеглих, тобто казкових героїв, діти знають майже все. А Баба Яга мала намір зіпсувати свято. Та це їй не вдалося, адже Читайлики, учні 4-А класу ЗОШ № 5, маючи грунтовні знання, швидко впралися із капосною.  Хлопчик Розумійко розповів про ЇЇ ВЕЛИЧНІСТЬ БІБЛІОТЕКУ - "Аптеку душі" та "Храм мудрості", що також дуже не сподобалося ні вредній Бабі Язі, ні відлюдьковатому Лісовику та Незнайку.
До відзначення Тижня дитячого читання  долучились і бібліотекарі бібліотеки-філії № 5. В цей період було активізовано читання дитячих книг. Багато цікавого дізналися бібліотекарі і про своїх читачів, провівши  анкетування на тему: "Моя улюблена казка" та "Моя улюблена книга". Змістовно пройшов відкритий бібліотечний урок у НВК №10 "Мандруємо казками Г. К. Андерсена". Приємні враження та гарний настрій залишились у пам'яті дітей надовго."Читати не лише круто,  а й престижно" - під таким гаслом проходив Тиждень дитячого читання. А на завершення юні Читайлики запропонували проводити не Тиждень дитячого читання, а цілий Квартал.
А ми, команда Всезнайків (працівники міської бібліотеки для дітей), черговий раз переконуємося, що наші юні користувачі читали, читають, і будуть далі, впродовж всього свого життя, читати.

0 комент.:

Дописати коментар