29 листопада 2016

Як боротися з лінощами

Доброго та привітного дня! Що таке лінощі, пояснювати нікому не потрібно.Не тільки для дітей, а й для дорослих це справжнє лихо. На сторінці рубрики "Поради чемних взаємин та гарних манер" хочу поділитися думками з цього приводу,та пропоную для всіх Чомусиків та Читайликів "рецепт від лінощів".


 Ледарем ніколи не стане той, хто змалку навчився долати труднощі, хто усвідомлює, що в житті ніщо нікому легко не дається. І за все тяжко розраховується той, хто звик до неробства і марнування часу, до того, що за нього все роблять старші, кому здається, що він житиме постійно у світі дитячих розваг і забаганок. Ледарство виростає з неробства й безтурботності. І, навпаки, щасливий той, хто від природи допитливий, хто прагне якнайбільше знати, щодня, щохвилини досягати нове. А як бути, коли немає допитливості? Як зробити, щоб навчання приваблювало? Кажуть, давньогрецький учений Архімед відкрив свій усім відомий закон, купаючись у ванні. Як був, навіть не обтершись, мудрець вибіг на вулицю, радісно вигукуючи: "Евріка!" тобто "Я знайшов!". Перехожі дивилися на нього як на дивака. Вони ніколи не дозволили б собі так необачно вибігати на вулицю і тішитися, наче мале хлоп`я, відкриттям якогось там закону фізики, але ж вони й не відкрили жодного закону. Заслуговує похвали той, хто розуміє радість Архімеда, хто з юних літ обирає собі за принцип: день без творчої думки, без хоча б маленького відкриття - даремно прожитий. Хто усвідомлює: марнування часу, пусті розваги, легкі задоволення призводять до убогості думки й душі. Отже, у щоденному житті людини не повинно бути неробства, бездумного марнування часу. Не повинно бути дня без цікавого заняття, продуктивної праці, творчої думки.
Тому частіше ставте перед собою мету і наполегливо йдіть до неї! Це необхідно, коли хочеш стати справжньою людиною. Якщо юнак чи дівчина сьогодні запалюється метою, а завтра, прокинувшись уранці, легковажно заспокоюють себе: "А - а, куди квапитися? Ще встигну..." - стати працелюбною людиною, досягнути своєї мрії вони навряд чи зможуть. Перемоги в особистому житті, як відомо, починаються з перемог над самим собою. А всі великі досягнення та перемоги розпочніть з нашим рецептом від лінощів! Щодня із самого ранку пийте натщесерце напій із плодів шипшини і кількох крапель еліксиру працьовитості. Протягом цього дня через годину після їжі кілька разів потягніться і голосно промовте усе, що зробили сьогодні та складіть план на наступний день. Хай вам щастить!

0 комент.:

Дописати коментар