18 січня 2017

Космічний вояж

Сьогодні бібліотекарі разом з учнями п'ятого класу відправились у фантастичний космічний вояж, щоб відзначити 110-ту річницю з дня народження нашого видатного земляка- Сергія Павловича Корольова.
Учасники космічного вояжу дізналися  про життя та долю видатного вченого. Приємно було чути, що діти вже знайомі з цією постаттю, і навіть мали змогу відвідати музей Корольова у Житомирі.
Та на біографії основоположника практичної космонавтики ми не зупинились!
Були згадані і перші космонавти. Найбільше дітям сподобалась історія про четверолапих підкорювачів космосу-Білку та Стрілку. Ці дві дворові собачки, мабуть, найзнаменитіші тварини у світі,  мало хто знає що одного з цуценят Стрєлки подарували Жаклін Кеннеді!
Та справжній захват у дітей викликала розповідь про космос, його складову, та наше місце в ньому. Учні самі дуже багато знали та розказували, що зробило захід активним та цікавим. Відбувся певний обмін знаннями між учнями та біблотекарями!
Часто ми відривались від запланованого маршруту-сценарію, щоб поговорити про найяскравішу зірку на небосхилі (впевнена, що цього вечора за Венерою буде спостерігати на двадцять пар допитливих очей більше :-) ), чи особливості знаків зодіаку. Та все ж наше заняття було повністю присвячене зоряному небу, космосу та Всесвіту вцілому, дослідження котрого зробив можливим наш земляк- Сергій Корольов!
P.S. матеріали котрі були використані під час заняття ви зможете знайти пройшовши за посиланням:https://vk.com/feed?w=wall-40165289_76

0 комент.:

Дописати коментар