16 лютого 2017

Снігові пригоди


Падав сніг,
Падав сніг –
Для усіх, усіх, усіх,
І дорослих і малих,
І веселих і сумних.
А веселі грали в сніжки –
Сніг сідав їм на усмішки
І сміявся з усіма:
- Ой, зима, зима, зима!
Кожного дня все ближче до весни. Світловий день довший, сонечко стає більш лагіднішим. Усі з нетерпінням очікують весну.



Але скільки чудових і радісних свят дарує нам зима. Це і ялинкові Новий Рік з Різдвом, і морозне Хрещення, Старий Новий Рік, і Стрітення, і Масляниця. в останні дні лютого все ж таки хочеться поговорити про сніг. було цікаво дізнатися, що п’ять років тому, практично в середині зими, з'явився привід повеселитися ще в один чудовий день - Всесвітній день снігу, що проводиться в передостанню неділю січня.
За пропозицією Міжнародної федерації лижного спорту, взимку 2012 року, світ відзначив День снігу вперше. Дата проведення заходу була обрана не випадково. В середині січня добігають кінця різдвяні і новорічні канікули. Саме тому, щоб задіяти якомога більше учасників і залучити глядачів, і був придуманий День снігу. Друга назва цього свята -Міжнародний день зимових видів спорту.
Хоча свято ще зовсім молоде, воно вже має свої традиції.
Для учасників проводяться веселі старти на лижах, ковзанах, змагання на сноубордах, групові, поодинокі або сімейні змагання. Дітям влаштовують естафети на санчатах, снігові бої, конкурси з ліплення найкрасивішої і великої снігової баби. Тож бібліотекарі філіалу № 6 ознайомили присутніх з основними традиціями святкування цього дня та цікавими фактами про сніг і снігові рекорди.
Зрозуміло, в бібліотеці неможливо влаштувати справжні змагання з зимових видів спорту, але для активних членів читацького об’єднання «БЕМС» цей день став чудовою можливістю порадіти снігу, взяти участь в командних іграх, естафетах, змагаючись в силі, спритності, кмітливості. Проминув непомітно час, створивши святковий настрій, та залишивши яскраві спогади. А на згадку - спільна фотографія в зимових інтер'єрах майданчика.


0 комент.:

Дописати коментар