05 травня 2017

Чорнобиль - трагедія всього людства.

Результат пошуку зображень за запитом "зображення Чорнобиля" 
Птахи складають гімн весні,
Всміхаються до сонця квіти, 
А пам'ять лине в моторошні дні,
Гудуть жорстокі дзвони квітня...

Чорнобиль - це спокійний, неквапливий доброзичливий світ. Здавалося б тут в цілковитій гармонії перебувають краса поліської природи і сховані у бетон чотири блоки атомної електростанції.
Трагедія сталася 26 квітня 1986 року. О першій годині 24 хвилини, коли люди мирно спали, над четвертим реактором АЕС нічну темряву розірвало полум'я. Першими до палаючого реактора прибули пожежні з охорони ЧАЕС. 28 пожежних Чорнобиля прийняли найжорстокіший удар на четвертому блоці станції. Серед загиблих Володимир  Правик, Микола Ващук, Микола Тітенок, Володимир Тищура, Віктор Кібенок, Василь Ігнатенко та інші. Ніхто із них не відступив перед обличчям неймовірної небезпеки.
Пізніше прибуло підкріплення з міста Прип'яті... До п'ятої години ранку пожежа була ліквідована. Подув легенький вітерець, і великий стовп диму відірвався від реактора і посунув, сіючи смертоносну радіацію, територією України, Білорусії...
Тепер Чорнобиль - це мертва зона. За її межу було виселено 200000 чоловік. Було покинуто людьми теплі і рідні домівки міст та сіл. Загублена культура древнього народу - поліщуків.
Сьогодні у Чорнобилі буяє дика природа. Величезна кількість різноманітних рослин і тварин, які раніше там ніколи не водилися. Цілі стада диких коней, лосів, кіз, кабанів. Хижаки - вовки, ведмеді. У ріках та озерах повно риби.
Чорнобиль знає весь світ. Найвідоміші вчені Землі борються з цією трагедією.
Працівники Бердичівської міської бібліотеки для дітей до 31-ї річниці з дня трагедії на Чорнобильській АЕС провели усний журнал «Хто квітень наш отак підступно зрадив?». Гортаючи сторінки історії Чорнобильської трагедії учасники заходу дізналися про страшні наслідки трагедії, про пожежників, які поклали своє життя заради спасіння людства.







0 комент.:

Дописати коментар