08 травня 2017

Маки пам'яті

У вересні 1939 року пролунали перші залпи Другої світової війни, що стала найжахливішою віхою в історії людства. І досі події цієї трагедії хвилюють не лише ветеранів. Пам'ять про Другу світову війну - це не просто частина історії. Це - наша совість, біль, наша гордість.


З нагоди Дня пам'яті та примирення та 72-ї річниці Перемоги над німецьким агресором  був проведений урок-примирення "Маки пам'яті".
 Про величезні масштаби лиха та страждань, які пережили люди в ті буремні роки дізналися присутні учні 6 класу ЗОШ № 1.  Адже цифри говорять самі за себе: Друга Світова тривала довгих 6 років; у її вогнище було втягнуто 67 держав, 80% населення земної кулі; загинуло близько 60 млн. осіб. Це не лише математичні цифри, це горе та біда, лихо та сльози, нездійснені мрії та ненароджені діти.
Тож героїзм наших дідів, батьків, вічно молодих солдатів і офіцерів, що мужньо боролися з ворогом і перемогли - гідний приклад для підростаючого покоління.
Та не останньою була Друга Світова - і сьогодні лунають вибухи і постріли на сході України. По запрошенню, на захід завітали учасники бойових дій в зоні АТО, мужні доблесні воїни, які нині героїчно воюють, захищаючи рідну землю на сході України - Градзіон Віталій Юрійович та Семенюк Олег Дмитрович.
Слухаючи виступи воїнів, зрозуміло одне, що будь-яка війна, у 18 столітті, 19 столітті чи у 21, це завжди лихо та біда, це посивілі коси матерів та дружин, це важка рана на серці усіх, хто пережив та переживає  воєнне лихоліття.
 І над усе хочеться помолитись за тих, кому зараз найважче, хто під кулями. Нехай повертаються живими!
А ще вірити, що історичні дати - не тільки пам'ять про минуле, а й ключ до до того, щоб у майбутньому уникнути помилок. Адже поруч з квіткою червоного маку звучить гасло: "Ніколи знову" та "Пам'ятаємо. Перемагаємо".




0 комент.:

Дописати коментар