12 травня 2017

Здоровим бути-модно!

Сьогодні ранок, у нашій бібліотеці, почався з уроку про те, як важливо бути здоровим, і що для цього потрібно :-) Учні двох п'ятих класів слухали, дивились і брали активну участь в обговоренні правил здорового життя!

Захід проводився у неформальній обстановці, де кожен учень мав змогу висловитись, або задати питання, та все ж ми слідували назначеному плану. Перша тема - це важливість слідувань правилам особистої гігієни, як першого кроку до збереження індивідуального здоров'я. Далі ми обговорювали яким мусить бути розпорядок дня сучасного школяра, і на скільки важливим є дотримання режиму. Коли тема дійшла до гігієни сну не можна було не позіхнути, але ми усі стійко проговорили кількість і якість сну, котру потребують організми, що ростуть :)
"Наголос" заходу був на корисні та шкідливі звички, тому провели ми йогов ігровій формі. Учасники створили дві групи, кожна з яких мала завдання за хвилину назвати якомога більше звичок. Одна команда записувала позитивні звички, інша-негативні. Діти чітко розуміли що таке добре, а що таке погано, і головне, вони могли пояснити "чому". І хоч вправа була більше на закріплення матеріалу, а ніж на вивчення, та учням сподобалась хвилина мозкового штурму  :) 
Блок фізичної культури зайняв найбільше часу та уваги. Багато хто з дітей вже займається у спортивних секціях, а хтось просто виконує прості вправи вдома. Тих же, кому спорт не подобається, надихали та мотивували прикладами знаменитих акторів та співаків! 
Завершили ми марафон "здоров'я" темою здорового харчування, зігравши гру "Можна-модна інколи-не можна". Учасникам марафону роздали картки з відповідними зображеннями, а в голос зачитувались продукти харчування різного ступеня користі, завданням дітей було показати картку, котра б визначала їхнє відношення до того чи іншого продукту.
Ось таким вийшов наш ранковий урок-тренінг на тему здоров'я! :)

БУДЬТЕ ЗДОРОВІ!





0 комент.:

Дописати коментар