03 серпня 2017

Наш лист до всіх…

А за вікном останній місяць літа

Гуде бджолою, квіткою цвіте…




Наш лист до всіх…

Третій день серпня видався спекотним… Але ще трохи і літечко з нами попрощається. Тому ловимо кожен сонячний промінчик і радіємо кожній бджілці та квіточці… Ще є час для ігор і цікавих занять. Хто на морі, хто на дачі, хто у селі чи горах… А ми - у місті. І нітрохи не нудьгуємо. Адже майже поруч з нашим дитячим садочком найулюбленіше місце – бібліотека.
Тут і від сонечка можна сховатись і, як серпень хлібним врожаєм збагачується, так і ми можемо збагатитись і знаннями, і розвагами, і відпочинком.
 Затишна кімната казок дихає свіжістю та таємничістю. Ще мить – і розпочнеться дійство. Сьогодні бібліотекарі приготували для нас лялькову виставу і повчальну, і цікаву, і навіть смішну. Адже дівчинка-Нехочуха   пустувала й вередувала, капризувала та не слухалася… Доки Домовичок не розлютився й не переніс її до густого лісу. От тепер і вередуй!.. І хтозна, як би закінчилась ця історія, якби не вірні друзі-звірята. Якраз вони й допомогли Нехочусі потрапити додому та повністю змінити свій спосіб життя. Після лісових пригод дівчинка стала іншою. Матусі допомогла, сама стала охайною й чистенькою і з друзями повелась чемно.
А герої книги Керстина Шьоне «Хочеш бути моїм другом?», яку прочитала нам бібліотекар, навчили вірно дружити і цінувати справжню дружбу.
А ще ми уявно /віртуально/ подорожували на кораблику «Розумників», і, мандруючи, дізнались багато нового про друзів наших менших. Ось наприклад, зайчиха годує всіх зайченят, яких зустрічає по дорозі, а лисички вміють прикидатись мертвими у хвилини небезпеки. А ви про це знали?
Тепер про все почуте й побачене у бібліотеці розповідатимемо ввечері своїм матусям, татусям, бабуся й дідусям… Ото як вони цього не знають! Уявляєте?

З повагою до всіх,
дітлахи старшої групи
дитячого садочку №15 м. Бердичева

0 комент.:

Дописати коментар