09 листопада 2017

"Україна моя вишивана"

 Шостого жовтня увесь колектив Бердчівської бібліотеки для дітей приєднався до участі у акції єднання "Україна моя вишивана".







Україною мандрує карта-оберіг, місією котрої є об'єднання людей з усіх областей країни у велику та дружню родину.
Свій шлях вона почала 22 червня в селищі Скала-Подільський Борщівського району Тернопільської області.

 "За допомогою голки та нитки, хрестик за хрестиком об'єднуємо серця українців за мир та територіальну єдність."- саме такими словами починається лист адресований кожному учасникові акції.

До нашої бібліотека карта потрапила о десятій ранку та до кінця робочого дня, у вільні від роботи хвилини кожен з бібліотекарів брався за голку з ниткою, щоб залишити на вишиваному панно частинку себе. 
Ні для кого не секрет що вишивка заспокоює та допомагає майстрам розслабитись, та не у випадку карти-оберегу, адже думки про те що стільки людей вже пришили до цього полотна свої думки та емоції, наповнюючи оберіг добром та любов'ю, не могли залишити нас спокійними. Ми старались розмовляти тільки про хороше, щоб оточити вишивану карту мирною атмосферою, котра неодмінно передасться іншим учасникам акції, котрі продовжать і завершать подорож карти.
Наша бібліотека була останньою точкою в Житомирській області де карта побувала. Сьогодні враннці вона продовжила свій шлях прямуючи до Вінниці.


0 комент.:

Дописати коментар