13 грудня 2017

Зірка Мензатюк у Бердичеві

«Коли розмовляємо рідною мовою, 
ми звучимо в унісон зі своєю землею!»
                                                                                                  Зірка Мензатюк

Коли постало питання з ким із сучасних дитячих письменників діти хотіли б зустрітися, ім’я Зірки Мензатюк прозвучало одним із перших. Кажуть, добрі, гарні мрії повинні втілюватися в життя. Отож, ми вирішили не відкладати, як мовиться, «в довгу шухляду», а організувати скайп - зустріч з письменницею. Зірка Захаріївна одразу ж погодилась.
Цього дня до нашої бібліотеки діти бігли підтюпцем: хто місце краще зайняти, хто питання ще раз продумати, а хто вбрання та зачіску підправити… Все ж таки сама пані Зірка в гостях.
Її зустрічали довготривалими оплесками та щирими усмішками. Знаєте, у Зірки Захаріївни є дуже приваблива риса: вона ніби й не виходила з віку своїх героїв. Тому її книги такі зрозумілі й близькі дітям.
Наші діти буквально засипали авторку своїми запитаннями:

- Писати для Вас – це праця чи відпочинок
- Як виникла ідея введення у твір «Таємниця козацької шаблі» патріотичного привида?
- А яке у Вас життєве кредо?
- Чи є у вас улюблений одяг?
- А опишіть своє робоче місце…
Їх цікавило все: від «якою була дитиною» до «першого кохання»…
Якби ви змогли бути присутніми на цій зустрічі! Адже Зірка Захаріївна Мензатюк дуже титулована письменниця. Вона Лауреат Міжнародного літературного конкурсу у США, Лауреат літературної премії ім. Н.Забіли та Премії Кабінету Міністрів України імені Лесі Українки за літературно-мистецькі твори для дітей та юнацтва. Член Національної Спілки письменників України з 1995 року. У спілкуванні дуже проста, цікава й добра.
Таких зустрічей було дві. Першим пощастило спілкуватись учням 4 –х класів ЗОШ №1 та №5. Окрім запитань були й сюрпризи. Адже діти 4-А класу ЗОШ №1 підготувати сценки із творів авторки. Зірка Захаріївна зразу ж впізнала уривки із книг «Зварю тобі борщику» та «Казки-куцохвостики».

Друга скайп-зустріч розпочалась із музичного подарунку. Далі учні 5-а та 6-А класів ЗОШ №5 знову «засипали» письменницю запитаннями, уважно слухали відповіді і не стримували позитивних емоцій.

Добра, доступна, щира, надзвичайно цікава, пані Зірка ділилась своїми успіхами і невдачами, позитивною енергією та планами на майбутнє.
На завершення діти бажали письменниці міцного здоров’я, творчої наснаги, родинного тепла, розуміння, підтримки та пообіцяли з нетерпінням чекати нових книг.
Щасливими діти полишали бібліотеку… Ділились і ділились враженнями про почуте й бачене.
А ми, бібліотекарі дитячої бібліотеки, плануємо проводити такі зустрічі якомога частіше.

0 комент.:

Дописати коментар