23 серпня 2012

Школа дружби

     Дружба - це добре почуття, яке може виникнути лише на основі взаємоповаги. Зустріти в житті справжнього друга вважалось великим щастям для людини. У скіфів дружба скріплювалась щирою клятвою, яка була святою і непорушною.
  Поміркуйте, дорогі Чомусики та Читайлики, - що ви порадите людині, яка хоче мати друзів, але не може їх знайти?
  Що потрібно зробити, щоб ваш друг дитинства залишався поряд із вами усе життя?
  Чи хотіли б ви, щоб у вас було сто друзів?
  Якби ви зустріли людину, в якої сто друзів, про що б ви її запитали?
     Оскільки тема нашої розмови - дружба, то, звичайно, не можна обійти увагою таке питання, як дружба у колективі. Мабуть, вам траплялося чути: "Це - дружний клас" або "У вас такий недружний клас, кожний сам по собі".
  Тому Всезнайка залюбки організує "Школу дружби", яка буде допомагати вирішувати  складні ситуації. А саме : якими ж особливостями, рисами, знаннями, навичками повинна володіти людина, щоб ефективно спілкуватися з оточуючим світом?
    Бо, майже все наше життя проходить серед людей. У школі, удома, у гуртку, на стадіоні, у транспорті, щодня, щохвилини ми вступаємо у побутові, ділові, емоційні стосунки,у позитивні та негативні контакти.Одним людям ми симпатизуємо з першого погляду, інших - уникаємо.        Кожне слово, кожний вчинок одних людей викликають у нас піднесення творчих сил, бажання діяти, а слова і вчинки інших зумовлюють протистояння, заперечення. Чому? Тому що у кожного свій темперамент, характер, вихованість, моральні настанови.
    Отже, найголовнішим у стосунках з друзями має бути такий важливий критерій, як рівень справедливості щодо інших. Щоб дружба була довгою завжди будь чемним, уважним, доброзичливим. Ніколи не дозволяй собі насміхатися над недоліками інших. Не намагайся бути "кращим" за всіх. Не соромся поступитися іншому.


  Запам'ятайте  слова В. Сухомлинського: "Живи так, щоб твоя серцевина була здоровою, чистою і сильною." І тоді, колектив буде дійсно згуртованим, а стосунки теплими та міцними!!!
 Всезнайка щиро бажає всім  справжньої дружби!

6 коментарів:

  1. Та людина, яка має справжнього друга - щаслива, тому я вважаю себе найщасливішою людиною. У мене є друзі, які завжди поруч зі мною не лише у щасливу годину, а й у важкі періоди мого життя.

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. Так, це справді велике щастя! Нехай Ваша дружба буде міцною, щирою та довгою!!!

      Видалити
  2. Світлана Петрівна24 серпня 2012 р. о 20:57

    Шановні Всезнайки, бажаю щоб по життю вас завжди супроводжували вірні, надійні друзі! Ви - молодці!

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. Світлана Петрівна, ми дуже вдячні Вам за теплі побажання! Ви - справжній друг!!!

      Видалити
  3. Повинна бути тільки дружба,але й взаємоповага

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. Так, звичайно, обов'язковими ознаками дружби є взаємна повага, довіра та терпіння.А також повинні бути: щирість, симпатія, спільні зацікавлення і захоплення.

      Видалити