13 липня 2013

Цінуйте чудові миті

Доброго, привітного ранку, дня та вечора бажає всім рубрика "Поради чемних взаємин та гарних манер". Погодьтеся, шановні  Чомусики та Читайлики, що влітку ми маємо можливість спостерігати чарівність природи і як ніколи цінувати кожну чудову мить та світ, що  довкола нас оточує. Але, часто так буває, що людина не усвідомлюючи їх, марнує свій час на другорядні речі. Наприклад: коли найбільш за все ви цінуєте свій комп'ютер, коли готові віддати все за класний футбольний м'яч, а більшість підлітків готові днями і ночами просити батьків, щоб купили  гаджет, який у сьогоденні надзвичайно популярний... Дехто готовий здувати пилинки із власної машини, а хтось віддасть будь-що, щоб отримати одяг  відомого бренду.


Часто людина усвідомлює справжню цінність будь - чого лише в спогадах, засмучуючись через те, що вже втрачено. Ти, юний друже,  ще  не замислюєшся  про цінність часу, а проте кожна мить неповторна, і дуже шкода втрачати її марно. Миті мчать у вічному поспіхові, і ми часто не встигаємо зупинитися й поміркувати над швидкоплинним життям. Але, на жаль, час повернути не можна. Пригадайте, коли ви відчували себе найщасливішою людиною! Такі моменти запам'ятовуються на все життя. Радість батьків після першого самостійно розказаного вірша; оплески, адресовані особисто вам після вдалого виступу на шкільному святі; похвала вчителя за найкращий твір...
Не забувайте, що час - найдорожча з усіх цінностей. Усвідомлюючи це, ви обов'язково навчитеся берегти кожну мить. Життя тоді стане незмірно багатшим на радощі, які втрачаються, коли прагнеш більшого і нетерпляче поспішаєш далі.
Отже, наші вам поради:
1. Навчіться зупиняти миті, які дарує вам повсякденне життя, і приймайте їх як маленькі дарунки долі. Адже ми не знаємо, що принесе нам завтрашній день, а що забере. 
2. Придивляйтеся, прислухайтеся, відчувайте навколишній світ!
3. Радійте простим, маленьким радощам життя - саме це зробить вас щасливішими.
4. Захоплюйтеся промінням сонця, спостерігайте за польотом птаха, вдихайте аромат землі після дощу, слухайте улюблену музику, милуйтеся розквітлою квіткою, радійте кожному маленькому успіхові - все це моменти, що дарують нам щастя!

0 комент.:

Дописати коментар