16 жовтня 2014

Осінь у гостиннах бібліотеки

Осінь! Чи є пора багатша, щедріша на урожай? Немає. Чи є пора прекрасніша за ту, коли в золото одягнені дерева? Немає. Чи є така пора, яка дає надію на майбутнє оновлення, як осінь? Немає.






  
Жовтогарячим, червоним вогнем
Дерева палають під буйним дощем.
Пожежа в діброві аж неба сягла.
І Дощик сказав нам: "Це ж осінь прийшла!"
Завітала осінь до нас в Україну,
Одягла в червоне намисто калину.
Бо ж вкраїнська осінь - це пишні жоржини.
Айстри різнобарвні, горішки ліщини.
Осінь! Славна, мила, золота!
ти у лісі побувала, на городі все зібрала,
А тепер прийшла до нас, у казковий Книгоград.
Ось і до нас, у міську бібліотеку для дітей, завітала Осінь - чарівниця, яка веселими фарбами та чарівним пензликом розмалювала бібліотечну вітрину. До казкової вітрини Осінь прийшла разом із Гарбузовими родичами та щедрим урожаєм фруктів і овочів. Не забарився Їжачок та Білочка з кошиками грибів привітати юних читайликів. Три брата Боровичка зібравши урожай відпочивають біля дуба, та не просто відпочивають, а разом із родиною Жолудів співають веселих пісень. До них приєдналися і Мухоморчики, які з радістю пішли у танок. Споглядає та радіє на це дійство Сонечко, бо за народним переказом Осінь - старша донька Сонця. Вона останньою залишила батьківський дім і стала четвертою порою року. Посилаючи Осінь на Землю, Сонце сказало їй:
- Забирай усе моє багатство. Я віддаю тобі все своє золото. Будь щедрою, і люди полюблять тебе. Осінь виконала і виконує наказ Сонця, кожного року даруючи нам щедрі дарунки плодів  і овочів, та чарує нас своїм осіннім золотом.
Щиро запрошуємо вас у цю щедру, осінню і прекрасну пору завітати до Книжкового царства та дізнатися про урожай книжкових новинок для дітей. 

4 коментарі:

  1. Яка у вас гарна казкова осінь! Особливо нас вразили хмаринка з дощовими краплинками. Молодці!

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. Дякуємо. Нам дуже приємно, що казково-осіння вітрина приваблює жителів та гостей м.Бердичева, а також відвідувачів блогу.

      Видалити
  2. Я люблю осінь. Це пора підсумків, якогось пережитого періоду життя, який потребує роздумів.

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. Ми з Вами погоджуємося, адже у житті кожної людини є певний період, коли аналізуємо свої вчинки та робимо висновки.

      Видалити