17 квітня 2015

А серце проситься у казку



У 2015 році казковому чаклуну Гансу Крістіану Андерсену  виповнилося 210 років. Майже два століття його казки зачаровують,  як дітей так і дорослих, своєю  добротою та чарівністю. Я впевнена, що до кожного з нас в свій час завітав Оле - Лукойє, зі своїми чарівними парасольками. Та й оповідачем   він був  "класним", дарував кольорові казки-сни  добрим та слухняним дітлахам.
А щоб у вашому серці назавжди оселилися любов і доброта, та все навкруги підносилось у життєвій мудрості, тоді вам обов’язково потрібно завітати у казковий світ Ганса Крістіана Андерсена.
Саме так зробили читайлики 4-А класу ЗОШ № 11. Світлана Вікторівна, бібліотекар філії № 2, розповіла зворушливу історію про видатного  письменника Данії – життя, якого подібне казці. Під час літературного свята «А серце проситься у казку» присутні мали можливість зустрітися з героями його творів: Русалонькою, Дюймовочкою, Сніговою Королевою, Принцом, Олов’яним солдатиком. І не лише зустрілися, а навіть розкрили для себе секрет життєвого щастя. Якщо ви прочитаєте усі казки Г.К.Андерсена, а їх сто сімдесят, то також обов’язково відкриєте таємницю щасливого життя.
 Свої враження про життєвий та творчий шлях Ганса Крістіана Андерсена  Сашко Мельник, учасник літературного свята,  виразив словами «Я зрозумів, він сам спочатку був Гидким каченям, а потім став прекрасним лебедем!».



2 коментарі:

  1. Казки Андерсена дуже цікаві та повчальні, а також сповнені внутрішнім життєвим досвідом, який навчає багато дорослих людей. Нам також цей автор до вподоби. Дякуємо.

    ВідповістиВидалити
  2. Не шкодуйте часу на читання казок цього неповторного автора, який вчить нас розбиратися в людях, допомагає зрозуміти, що таке любов, правда, честь.

    ВідповістиВидалити