23 червня 2013

Хобі

Доброго, сонячного дня всім Чомусикам та Читайликам! Літо, літо, літечко... Чудова пора та нагода якнайбільше часу приділити улюбленій справі. І наша рубрика "Поради чемних взаємин та гарних манер" із задоволенням розповідає про хобі, яке обов'язково принесе гарний настрій та незабутні враження.
Хобі - це захоплення, якому ми присвячуємо частину, або навіть увесь свій вільний час, бо воно дає нам радість. Читання, музика, танці, комп'ютерні ігри, туризм, рукоділля, малювання - кожне з таких захоплень людини збагачує її духовний світ, спонукає до творчості, пізнання нового, а часто переростає в уподобання всього життя і стає професією.


Наприклад: хтось віддає перевагу колекціонуванню листівок, марок, фотографій артистів, магнітів із видами визначної пам'ятки і назвою міста, привезених з екскурсій.
Мільйони людей захоплюються шахами. Поєднуючи в собі елементи науки, мистецтва й спорту, ця давня гра дає можливість кожному знайти в ній щось цікаве для себе. Заняття шахами приносить не тільки величезне задоволення, а ще й користь. Ця гра навчає концентрувати увагу, посидющості, логічно мислити й планувати свої дії. Вона настільки різноманітна й захоплива, що відірватися від партії буває практично неможливо.
А чи знаєте ви, що часто захоплення стають об'єктом уваги вчених і фахівців?  Зокрема, аматорські дослідження в галузі історії та краєзнавства не раз доповнювали історичні хроніки. Записи народних пісень і танців, зібрані поціновувачами фольклору, збагачують знання про історичне минуле й слугують матеріалом для нових пісень і танців. Безцінні знахідки   археологів - аматорів поповнюють колекції музеїв. Копітка робота людей, які захоплені виявленням, систематизацією й вивченням так званих аномальних явищ і непізнаних літаючих об'єктів, дала назву новій науці - уфології. Спортсмени - аматори часто ставлять світові рекорди, підтверджуючи тим самим, що пізнання можливостей людини - процес неперервний...
Отже, дорогі наші Чомусики та Читайлики, прислухайтеся до себе і використовуйте усі можливості для того, щоб зробити своє життя яскравішим, різноманітнішим і багатшим! Якщо ваше захоплення розділять друзі, вам буде разом удвічі цікавіше!!! 

   

0 комент.:

Дописати коментар