01 жовтня 2013

Поезія душі

                                                                                                        Не спиться душі
                                                                                                        Ані в день, ні в ночі.
Співає, сумує,
Складає вірші.

Коли тобі спати
І де ночувати,
Як вітер шукаєш
Нелегкі стежки.

І все треба знати,
Добром обгортати
Природу, родину
                                             Далекі світи
                                                                                                        Ольга Протасевич              

Крила дають радість польоту птиці. Рідна земля окрилює натхнення поета, дає наснагу до творчості. Живильна сила душі Ольги Миколаївни Протасевич – це природа, це ті місця, де поетеса живе та творить не один рік, це спілкування з добрими та рідними людьми. Поетичний світ Ольги Протасевич – це не тільки світ природи, це світ краси і повноти українського життя, чистих і піднесених почуттів.
Нещодавно відбулася зустріч учнів 5 – А класу БМЛ № 15 з Ольгою Миколаївною Протасевич, яка поділилася своїми спогадами про дитинство та творчий шлях. Ольга Миколаївна за фахом – лікар – гігієніст, працювала у санітарній службі, викладала у Бердичівському медичному коледжі, крім того, як ветеран праці співає у народному аматорському хоровому колективі м. Бердичева. Писати вірші і авторські пісні поетеса почала у 1998 році, а вже з 2012 року є членом Спілки журналістів. Багато статей та віршів друкує на шпальтах місцевих газетах.
Зачитуючи свої вірші, поетеса подарувала дітям зустріч з природою, з мешканцями лісів і полів, юні слухачі відкрили для себе маленькі секрети природи, її світ поезії наповнений звуками, пахощами, кольорами.
В свою чергу наші Читай лики: Катюша Богачова, Ангеліночка Бевзо, Данилко Бакланов також зачитали свої власні вірші для Ольги Миколаївни, чим дуже потішили нашу гостю.
Тож читайте і пізнавайте наш чудовий світ, радійте зустрічі з книгою та цікавим автором.


4 коментарі:

  1. "Краю, мій лелечий, земле моя рідна, як твої простори милі не любить!" - так можна сказати про поетичний світ Ольги Протасевич.Чистим і невичерпним джерелом духовності поезії О.Протасевич є почуття любові до рідного краю, до свого народу, глибокої поваги до споконвічних народних традицій, звичаїв, обрядів. Надзвичайними талантами володіє наша землячка. Дай, Боже, їй здоров'я! Дякуємо вам, бібліотекарі, що ви робите все можливе, щоб виховати у підростаючого покоління почуття національної гідності, честі, справедливості.

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. Ми дуже вдячні Вам, за теплі і щирі слова. Ольга Миколаївна Протасевич - дуже талановита людина. Її вірші хочеться співати.

      Видалити
  2. Молодці, такі заходи вкотре підкреслюють, що наша бердичівська земля багата на таланти! А Катюшу часто бачу на ваших літературних зустрічах - дуже талановита дівчинка!

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. Дякуємо. Бердичівська земля багата талантами. Будемо виявляти їх і надалі.

      Видалити