23 січня 2014

Скарби Марії Павленко



Поезія – це не тільки жанр літератури. Поезія виражає світогляд поета і може бути сильною зброєю як добра, так і зла. Поезія може пробуджувати різні почуття, але головне її покликання – це пробуджувати в людині доброту. Саме добро, людяність, милосердя , щирість  і пробуджує поезія Марії Григорівни Павленко. Марія Павленко – помітна та знана постать у літературному, культурному та мистецькому житті Житомирщини, адже  поетичний  доробок Марії Григорівни немалий: 15 видань для дорослого читача та 20 видань для дітей. Поетеса, журналістка, інженер за фаховою освітою, скрізь  вона виявляє неординарний талант, наполегливість,  та відповідальність. Але бажання викладати свої почуття на папері  домінують над усіма іншими справами.
 Може, світ від того в нас і світлий,
Що не згасли грона черемшин
І що зорі в небі не поблідли,
Світяться із сердець - людських вершин;
Що сніги ще білять чорні ночі,
Скільки є для всіх - то і мого,
Бо усі не тільки світла хочем -
Ми і випромінюєм його!
Ось і Марія Павленко є невеличкою часточкою світла, яка закликає словом поезії до добра, милосердя, крім того ще й сприяє нашому духовному збагаченню.

Шановна Маріє Григорівна! Від імені працівників міської бібліотеки для дітей вітаємо Вас з днем народження. Зичимо Вам весняної чарівності, гармонії, сонячного настрою та здійснення мрій. Бажаємо,щоб кожну вранішню зорю ви зустрічали з посмішкою на вустах, передчуттям радості, впевненості, спокою.
Божого Вам благословення, душевного тепла й родинного затишку.


Присвята Марії Павленко

Ви народилися зимою
Коли іскрилися сніги,
Пісні співали під горою
Дівчата й хлопці молоді.

Різдвяні святки, Водохреще
Співочі радісні свята,
Ніхто не знав - але з'явилась
На небі зірка золота.

Ця зірка - Ви!
Нова, яскрава!
Сіяє барвами кругом
І  людям всім розповідає
Поезій дивную любов!

0 комент.:

Дописати коментар