24 листопада 2014

Створи свій характер

Всезнайка охоче вітає всіх Чомусиків та Читайликів на сторінках рубрики "Поради чемних взаємин та гарних манер" і запрошує поміркувати над якостями та рисами наших характерів.
Погодьтеся, характер  творить людину, це дійсно важлива складова успішного життя. Коли ми втрачаємо багатство, ми позбавляємося чогось, коли ми втрачаємо здоров'я, ми позбавляємося багато чого, коли ми втрачаємо характер, ми втрачаємо все. Збережіть свій характер! Є гарне висловлювання італійської актриси Софі Лорен: "Характер - важлива складова краси."


Людина не народжується з хорошим або поганим характером і не здобуває його в спадок. Характер потрібно формувати, будувати, постійно працювати над ним. Формування характеру - це не короткочасний проект, а копітка праця над самим собою. Ви ростете, дорослішаєте, але ваше життя не стає легшим. Вам доводиться частіше стикатися з багатьма труднощами в буденному житті. Лише людина з твердим характером може перебороти "виклик життя". І лише наполегливість, велике бажання допоможе вам досягти успіху в житті.
Що таке характер? У перекладі з давньогрецької слово "характер" означає "карбування", "відбиток". Дійсно, з одного боку життя карбує характер людини, а з іншого - характер кладе відбиток на всі вчинки, думки і почуття людини.
Характер - це влада над самим собою. Людина із сильним характером - це людина, яка має певну мету і твердо її домагається.
Кожна людина повинна намагатися розвивати в собі найкращі якості, які необхідні їй у спілкуванні з людьми і в досягненні успіху.
Пропонуємо вам поради, слідуючи яким, ви неодмінно будете виховувати якості вашого характеру. 
1. Людина Характеру цінує всіх людей, живе згідно із Золотим Правилом, яке говорить нам: стався до інших так, як ти б хотів, щоб ставилися до тебе.
2. Поважайте гідність, усамітнення і свободу інших.
3. Складайте думку про людей згідно з їхніми здібностями та поведінкою, а не за такими ознаками, як раса, релігія, стать, район, де вони живуть, те, як вони одягаються, або відповідно до кількості грошей, якими вони володіють. 
4. Людина Характеру відповідає вимогам обов'язку, вона відповідальна, прагне до досконалості і виявляє самовладання.
5. Робіть все від вас залежне, завзято досягайте поставленої мети.
6. Дотримуйтесь позитивного погляду на життя!
7. Людина Характеру чесна і справедлива, неупереджена, відкрита і вислуховує інші погляди.
8. Людина Характеру - турботлива, добра, чуйна, тактовна та щира.  
9. Людина Характеру - громадянин, який виконує свій обов'язок, допомагає суспільству, поступає згідно з правилами, поважає уряд і закон.
10. Виявляйте ініціативу: допомагайте своїй школі і громаді бути краще, чистіше і безпечніше.
11. Захищайте навколишнє середовище: зменшуйте ступінь забруднення, зберігайте природні ресурси.
12. Поважайте та шануйте батьків, педагогів, країну.
Діти повинні бути добрими, тому що:
- Це впливає на фундамент, на якому ви згодом будуєте своє життя. (Характер і є центральною рушійною силою в житті людини)
- Це допомагає показати унікальність того, як ми влаштовані. ( Людина була створена для того, щоб володіти добрим характером. Характер впливає на її мрії, її цілі, на її саморозвиток, на розуміння різниці між добром і злом та дозволяє відрізнити провал від успіху. Тільки люди мають здатність мріяти, ставити перед собою цілі, розуміти різницю між різними речами).
 - Це впливає на них як на особистість. ( Те, що люди говорять про нас, багато в чому залежить від наших вчинків. У нас всіх є здатність і можливість бути досконалими)
Отже, характер - це постійне нагадування про те, що знаходиться всередині  і зовні людини. Найважливіше - те, що всередині.Тому нехай у житті вас завжди супроводжують тільки найкращі якості та риси характеру: чесність, щедрість, щирість, цілеспрямованість, хоробрість, доброта, тактовність, справедливість, наполегливість, мудрість, ініціативність, життєрадісність, ерудованість, доброзичливість, гуманність та вірність!

0 комент.:

Дописати коментар