08 грудня 2014

Подорож країнами Закону, Обов'язків, Права і Моралі

                                         








            


Діти повинні жити у світі краси, гри,казки,
музики,малюнка,фантазії,творчості.
В.Сухомлинський.
Минув перший тиждень зими, а разом з ним  минув і Тиждень права  у бібліотеці  "Подорож країнами Закону, Обов'язків, Права і Моралі". Життя інколи нам подає такі уроки, коли ми хочемо того, чи ні, але починаємо відстоювати свої права.  В наш  час, коли людство, досягнувши феноменального прогресу у науці, техніці, не змогло подолати загострення глобальних світових проблем,  пожинає потрясіння в політичних, соціально-економічних та інших важливих сферах життя кожної людини. Страждає світ дорослих, страждає світ дітей. Тому важливо не лише дорослим, а й кожній дитині знати ази правової абетки для захисту своїх прав.
 Найважливіший міжнародно - правовий акт - це Конвенція про права дитини, схвалена на 44-й сесії Генеральної Асамблеї ООН 20 листопада 1989 року. Конвенція визнає, що дитині для повного та гармонійного розвитку необхідно зростати в сімейному оточені, в атмосфері щастя,  в мирі, гідності,терпимості, свободи, рівності та солідарності, любові та розуміння, дитина має бути повністю підготовлена до самостійного життя в суспільстві.
 Але коли відсутні обов'язки  - то й відсутні права. Ми є громадянами України,  тому у нас є обов'язки перед Вітчизною, своїм народом, перед нашими рідними та близькими, перед школою.
Протягом тижня для користувачів 5 - 9-х класів були організовані та проведені правознавчі години "Права дитини - вивчай сумлінно", юридичний калейдоскоп "Світ твоїх прав", презентували книжкову виставку - протест "Не порушуй наші права", відбулася рольова гра " Подорож країнами Закону, Обов'язків, Права і Моралі", вікторина "На терезах Феміди", година спілкування "Злочину можна було б запобігти".  Основна мета проведених заходів - це формування уявлення у школярів про можливі джерела небезпеки; виховання позитивного ставлення до власного життя і життя оточуючих; поглибити знання користувачів про їх права та обов'язки.
Народна мудрість говорить:"Посієш вчинок - пожнеш звичку, посієш звичку - пожнеш характер, посієш характер - пожнеш долю". Отож і від тебе, шановний Чомусику та Читайлику, залежить твоя доля, доля громадянина України.

0 комент.:

Дописати коментар