15 січня 2015

Щастя

Шановні Чомусики та Читайлики, свій перший допис у 2015 році на сторінці "Поради чемних взаємин та гарних манер" Всезнайка присвячує щастю.
Щастя... Усі найзаповітніші людські мрії і бажання означає  це слово, усі людські радощі й сподівання.  Одному щастя уявлялося клаптиком землі, іншому - купою золота, третій був певний, що щастя - влада і знатність,  дехто  вбачав його в славі, а хтось у - коханні.
Декому здавалося, що  щастя усміхнулося для них:  люди багатіли, досягали титулів. Але яким мізерним було це щастя, і як швидко воно минало. Та були й люди великої душі. Вони знаходили своє щастя в боротьбі за щастя інших. Та для того, щоб воно було довголітнім, мало боротися, потрібно перемагати. Щастя не може бути самоціллю. Зайнята якимись важливими справами людина трудиться, винаходить, бореться, і вона щаслива.
Пізнати щастя можна і в праці, і в боротьбі, і в дружбі, і в коханні. Важливо тільки, щоб праця була потрібною для людей, країни, боротьба переслідувала високу гуманну ідею, а любов і дружба не були егоїстичними.
Пропонуємо вам висловлювання видатних людей про щастя:
Щастя - не слава, не гроші - 
Все це минає.
Щастя - це друзі хороші,
Шана людськая.
(О. Підсуха)
Ми працю любимо, що в творчість перейшла,
І музику палку, що ніжно серце тисне.
У щастя людського два рівних є крила:
Троянди й виноград, щасливе і корисне.
(М. Рильський)
Не той щасливий, хто бажає кращого, а той, хто задоволений тим, чим володіє.
(Г. Сковорода)
Мені особисто дуже подобається "Розмова подорожніх про справжнє щастя"  Григорія  Сковороди : "Для того, щоб бути щасливими, не треба їздити за моря, колінкувати перед сильними світу сього. Шукаємо щастя по країнах, століттями, а воно є завжди і всюди, як риба у воді, так ми в ньому, а воно коло нас шукає нас самих. Немає його ніде, тому що воно є всюди. Воно подібне до сонячного сяйва: відкрий тільки вхід йому в душу свою. Воно завжди штовхає в стіну твою, шукає проходу і не знаходить, а твоє серце темне й невеселе. І ти маєш пізнати себе і здобути його."
 Але всі, без винятку, хочуть бути щасливими! Не дивлячись ні на що, наше життя прекрасне, бо саме життя - це вже диво. Недарма геніальний композитор В. А. Моцарт сказав у  свій час: "Життя - це завжди посмішка, навіть коли по обличчю струмують сльози".
Я дуже хочу, щоб кожна людина була щасливою.  Кожен день ми прокидаємося вранці і бачимо сонце, свою вулицю, місто, яке добре знаємо і любимо. Ми радіємо снігові, квітучим садкам, усмішкам друзів!
Отож бажаємо вам, Чомусики та Читайлики,  завжди відчувати себе щасливою людиною за будь - яких обставин!!!

2 коментарі:

  1. Щастю людини найбільше сприяє весела вдача і особистий погляд на світ. Будьте щасливими.

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. Весела вдача та щире серце - риси, які подобаються усім! Дійсно, щастя поруч!

      Видалити