03 червня 2015

Тільки для читайликів, і не лише...

Інтернет - це чудово і корисно, але лише у тому випадку, якщо не заблукати в інформаційній мережі, яку називають ІНТЕРНЕТОМ. І щоб справді такого не сталося, учні 6-Б класу ЗОШ № 5 презентували для своїх однокласників  науково - пізнавальну  книгу Тетяни Щербаченко "Як не заблукати в павутині".
 У 1969 році відбувся перший сеанс передавання даних від комп'ютера до комп'ютера. Виявляється перша назва мережі була ARPANET і за чотири роки об'єднала США, Велику Британію, Норвегію. Через 12 років у поштовиків значно поменшало роботи, адже люди почали користуватися електронною поштою (e-mail).
Можливостей з пошуку будь-якої  інформації у користувачів Інтернетом  збільшувалися з кожним роком, але чи завжди інформація достовірна, і як розпізнати що факти є вірними розповіла Інна Щепик, презентувавши розділ з книги "Що і де є в інтернеті".
Ви не уявляєте, я маю 680 друзів в різних містах України. І не лише маю, а й щодня з ними спілкуюся.  Ви здивовані? Ні. Безумовно, усім цим можливостям я завдячую соціальним мережам. З правилами поведінки в соцмережах ознайомили  учасників заходу  Андрій Галицький та Ангеліна Хмільовська.
З цікавинками про символ "@" ознайомив Олександр Зуєв. Походить цей символ із давнього-давнього значення перевезених амфор із вином (якщо дивитися на нього згори вниз - він і справді нагадує глечик з вузьким горлечком). Кожен народ бачить у символі "@" своє зображення. У Нідерландах - це "мавпячий хвостик", у Німеччині та Польщі "скріпка", в Турреччині - "трояндочка", у Данії, Норвегії та Словаччині - "рольмопс" (маринований рулетик оселедця), у Греції - "купка макаронів", у Китаї "мишеня", в Америці та Фінляндії "кішка", в Угорщині "черв'як".
Але не все так  добре буває в  інформаційній мережі  Інтернет. Богдана Минюк запропонувала докладніше ознайомитися із розділом книги  "Зважай". У розділі розповідається  про шкідливість  "ботів" та "тролів".
А на завершення презентації книги Тетяни Щербаченко "Як не заблукати  в павутині"  Всезнайка запропонувала  учасникам заходу  для вираження емоцій  під час віртуального спілкування використовувати різні смайлики, пички, рильця, смішки, хихочки.

2 коментарі:

  1. Дуже доречний і цікавий захід! Орієнтуватися в світовій "павутіні" необхідно всім. Тим більше, якщо серйозна інформація доноситься так неординарно і яскраво.

    ВідповістиВидалити
  2. Світова "павутина" цікава і багатогранна. Книга Т.Щербаченко "Як не заблукати в павутині" навчає дітей, в доступній формі, як правильно користуватися Мережею Інтернет.

    ВідповістиВидалити