06 лютого 2019

Інтернет безпека для дітей

  Шановні наші Чомусики та Читайлики, Всезнайка дуже скучив за вами, тож поспішає до нових зустрічей з відвідувачами блогу!!! 
Бібліотекарі (#Моя Дитяча Бібліотека) 5 лютого 2019 року залюбки долучилися до проведення Всесвітнього дня безпеки в Інтернеті, яке традиційно святкується у перший вівторок лютого. Як відомо виникненню свята посприяла Європейська мережа центрів безпечного Інтернету Insafe, за підтримки Єврокомісії у 2004 році.

Тож, під гаслом: «Разом для найкращого Інтернету» в інтерактивній формі тренінгу діти навчалися культурі спілкування в мережі. Адже тільки позитивна та ввічлива поведінка онлайн може допомогти створити кращий Інтернет. Запропонованими вправами, іграми та тестами діти зосередилися на негативних моментах просторів мережі. Особливу увагу було приділено інтернет – шахрайству.

Учасники подорожували від лінії старту з безпечними та не зовсім картками завдань і їм вдалося дійти до фінішу! Проводячи мозковий штурм, діти оголосили чималий список ресурсів Інтернету. А ще, вправно відобразили емоції віртуальних смайликів у реальному житті!
Впродовж заходу ми звичайно не забували і про той колосальний потенціал, який несе мережа своїм користувачам. Тому що комп’ютер з його можливостями – це взагалі універсальний інструмент. З його появою багато чого з того, що було недоступно для людського зору стало очевидним і зрозумілим. І швидше за все – найцікавіше ще попереду!
На останок зустрічі закріпили знання пам’ятками з правилами безпечної поведінки в Інтернеті. Запам’ятовувалося легко, адже до пам’ятки були прикріплені солодощі!!!
Ось так весело, насичено, емоційно та успішно відбувся наш тренінг!

0 комент.:

Дописати коментар