22 квітня 2021

22 квітня - Міжнародний день Землі


22 квітня - Всесвітній день Матері-Землі. 

Земля - це унікальна  планета! 

Тільки на Землі вперше з'явилося життя! 

Температурні умови, закономірна віддаленість від Сонця. Надзвичайно важливим є існування води в рідкому стані.

Має значення також і маса земної кулі. Якби Земля не мала достатньої маси, вона б являла собою лише гігантський інертний камінь.

Необхідна умова існування життя - це повітря. Повітряна оболонка втримує тепло, згладжує температурні контрасти між нічною і денною півкулями. Слід зазначити, що наша Земля має магнітне поле. яке відіграє роль захисного екрану. Згідно з дослідженнями, проведеними за допомогою автоматичних міжпланетних станцій, встановлено, що напруга марса в 500, а Венери - 2000 разів менша за земну.

Твердження про наявність інших планетних систем зараз не підлягає сумніву. " Всесвіт, життя, розум" У книзі І. З.Шкловського " Всесвіт, життя,розум", а саме у розділі "Умови, необхідні для виникнення і розвитку життя на планетах" підкреслюється, що різні умови - розташування планети в "зоні населеності", відповідна маса і в зв'язку з цим хімічний склад атмосфери - не є незалежними і можуть виконуватися одночасно. Це ніколи не позбавить нашу планету унікальності, хоча б тому, що життя на інших планетах має бути нескінченно різноманітним.

Бережімо рідну планету!



0 комент.:

Дописати коментар