24 листопада 2017

Хлібна гільотина

Страхітливий злочин ніколи і нічим не стерти з пам'яті. У ці дні, коли по всій Україні відбуваються численні заходи - реквієми, відчинили свої душі й серця для пам'яті про ті страшні роки і у бібліотеці для дітей.

Зал, який завжди гостинно приймає всіх читачів, став Храмом Духовності, Храмом Скорботи і Пам'яті. Запанувала тиша. Учні 8 - А класу ЗОШ №5 слухали усний журнал "Хлібна гільотина", присвячений 85 - річчю трагедії голодомору.
Голодомор... 1933 рік. Прикра подія, незагоєна рана українського народу. Безцеремонність комуністичного режиму проти мирного населення України. Чи можливо, чи таке  можливо, щоб в урожайний 1932 - й рік люди залишилися без зернини?! Та хоча би скільки ставили ми собі ці запитання, не спроможні відповісти на них.
Штучний голод  забрав від 7 до 10 млн. життів українців. Злюче провалля утворилося на місці 33 - го року в демографічній структурі населення України.
Моторошно подумати, але навесні 1933 року в Україні щодня помирало голодною смертю 25 тисяч осіб, щогодини - 1 тисяча, щохвилини - 17 чоловік.
Присутні хвилиною мовчання вшанували пам'ять жертв Голодомору. Невинних людей, які вмирали на все плодючих чорноземах шанованої світом житниці - нашої країни.
Пам'ятаймо всіх, хто страждав і помер під час Голодомору. Нехай по всій Україні в ці дні люди запалять свічки, щоб пом'янути тих, кого забрала голодна смерть.   


0 комент.:

Дописати коментар