14 червня 2012

За покликом серця

Чомусики та Читайлики!
    І знову у дитячій  бібліотеці відбулося свято  - зустріч з письменником - земляком  Петром Павловичем Корнійчуком!

Петро Павлович Корнійчук
Пише книги про природу,
Про кохання і війну.
А для вас, маленькі книголюби,
Пише казочки про всяку -  всячину.
Пише про прикраси ялинкові,
Про споришевий рушничок,
А також про зайчиків і білочок.
Всі свої він казочки присвятив Катрусі,
Це онуку так зовуть доброго дідуся.


     Петро Павлович Корнійчук значну частину свого життя пропрацював учителем у школі
№ 12 м.Бердичева. Він написав багато збірок.  Деякі з них він подарував нашій бібліотеці: "Пломеніють червоні маки", "Обабіч річки Гнилоп'яті", "Зорі над вічним садом", "Споришевий рушничок" та інші.
    Особливо зацікавила слухачів збірка "На віки і тисячоліття", яка присвячена ветеранам Великої Вітчизняної війни. Діти схвильовано слухали оповідь,  надруковану в збірці про Олену Федорівну Дудчик - учасника партизанського руху, яка проживає у нашому місті : "Було літо 1943 року. Ледве починало дніти, а небо на сході вже посвітліло, спалахнуло. Виконавши завдання, дівчата поверталися додому і потрапили в засаду поліцаїв, які виловлювали молодь для відправки до Німеччини на каторгу...  
    ... Біля двох тижнів гестапівці тримали під охороною, а коли зібралося понад сорок юнаків і дівчат, автомашинами повезли на залізничний вокзал...
   ...Того гарячого липневого дня в товарних вагонах із закрученими дротом дверима нас відправили на захід. 
    Ніколи не забуду бердичівлянку Ліну, ніжну, тендітну, невисокого росту, русокосу дівчину.  Коли наступила глибока ніч і сп'янілі гестапівці заснули, вона пробралась через віконце вагона, щоб розірвати дріт і відкрити двері товарняка. 
    Не знаю, як вдалося їй зробити  це при швидкому русі поїзда. Зі словами "ви вільні" Ліна зникла в темряві." 

Петро Павлович із шанувальниками

      Маленькі книголюби, запрошуємо вас до бібліотеки, де ви маєте змогу ознайомитися з творами Петра Павловича Корнійчука. До зустрічі !!!

10 коментарів:

  1. Самому було цiкаво зустрiтися з Петром Корнiйчуком i велике спасибi бiблiотецi за цей проведений захiд.

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. Дякуємо, Юрію. Ви у нашій бібліотеці найкращий читач.Чекаємо нових коментарів.

      Видалити
  2. Світлана Петрівна14 червня 2012 р. о 22:44

    Наше місто багате не тільки на події, але й на імена. Бердичівщина дала путівку в життя багатьом відомим людям. І сьогодні серед нас живуть люди, які багато роблять для міста і для його людей. І добре, що саме бібліотекарі знайомлять своїх відвідувачів з такими людьми. Молодці! Видно, що не дивлячись на відпускний період життя у вас вирує!

    ВідповістиВидалити
  3. Світлана Петрівна14 червня 2012 р. о 22:59

    Читала книгу Корнійчука "На віки і тисячоліття". Вона цікава тим, що у ній розповідається про бердичівлян - людей які живуть поряд з нами. Мені особливо сподобались розділи про жінок, які воювали на фронті, причому деякі з них потрапили туди зовсім юними. Ми повинні знати їх імена.

    ВідповістиВидалити
  4. Ми дуже вдячні Вам за коментар.Інші збірки Павла Петровича Корнійчука, також дуже цікаві.Наші бібліотекарі, обов'язково, ознайомлять з ними дітей.

    ВідповістиВидалити
  5. Це просто чудово,що ваші маленькі читачі можуть поспілкуватися з письменниками!Таке спілкування завжди дуже корисне та живе.

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. Дякуємо.Ми частенько проводимо зустрічі з письменниками - земляками.

      Видалити
  6. Дякуємо за зустріч з письменником. Такі заходи проводити потрібно. Адже все далі й далі відходять грізні роки війни. І щоб ніколи не згасла пам'ять про тих, хто поліг заради нашого сьогодення, дітям потрібно про це розповідати. І хочеться вірити, що вони понесуть естафету пам'яті у майбутнє.

    ВідповістиВидалити
  7. Вдячні, за цікавий коментар.Війна - це завжди горе, біль і смуток. Всезнайка бажає, всім дітям ,тільки щастя.Щоб діти ніколи не бачили війни.Але вони повинні знати,що таке Велика Вітчизняна війна і в майбутньому жити мирно, щоб лихо війни не повторювалося.

    ВідповістиВидалити