05 грудня 2013

Як досягти успіху

Успіх - це те, чого бракує, на жаль, багатьом з нас. Успіх - це те, чого кожен хотів би досягти. Проте якогось спільного для всіх секрету  успішного життя не існує. Саме про успіх та шляхи його досягнення і поговоримо з вами у рубриці "Поради чемних взаємин та гарних манер".


Як ви гадаєте, скількома талантами може володіти одна людина?  Здавалося б, за наявності очевидних і блискучих талантів, працездатності та цілеспрямованості неважко стати відмінником, або добре вчитися. Втім, у реальному житті не завжди наявність здібностей і талантів забезпечує безтурботне успішне життя.
Наприклад, Антон Чехов у школі нічим не вирізнявся. У третьому класі його залишили на повторний курс, оскільки він не спромігся подужати географію й арифметику. Два роки сидів у пятому  класі, бо не склав іспиту з грецької мови. На випускних іспитах отримав "3" з математики. Навіть твори з літератури писав на "3". О. Пушкін не любив математику, відповідав віршами. Л. Толстого лякала хімія. Лінкольн був самоуком. Дж. Свіфт, Гаусс, Ньютон вважалися "пасинками" школи. Ньютону не давалися математика і фізика. Карлові Ліннею пророкували кар'єру чоботаря. Ганьбили школу В. Скотт і Ч. Діккенс. Про Вальтера Скотта один професор сказав: "Він дурний і залишився дурнем".
Микола Гоголь мав "3" з російської мови. Посередніми були у школі Мольєр і Гегель. Бальзака намагалися зацікавити наукою і для того неодноразово саджали до карцеру. Наполеон не міг вивчити англійську мову.
Навіть видатним людям - геніям - потрібно було наполегливо працювати, щоб розвивати закладені здібності й досягти успіху.
А як же людина, коли вона хвора або має якісь вади? Скажімо, втратила слух, зір або прикута до ліжка. Що? Доводити собі, що життя не потрібне, що нема до чого прагнути?
Чи можуть люди з фізичними вадами досягти успіху? Ось деякі факти:
- Композитор Бетховен був глухим, але його музикою захоплюються усі люди.
- Відомий античний поет Гомер був сліпим.
- Сервантес, який мав лише одну руку, написав чудові книги.
- Леся Українка була важкохворою, але залишила геніальні вірші.
- Ціолковський був глухим, але його наукові відкриття відомі усьому людству.
Для людей з фізичними вадами проводяться навіть олімпійські ігри.
Успіх у справах та в особистому житті залежить від багатьох чинників. Одні чекають на допомогу, інші готові самі допомагати; одні лише на когось рівняються, а інші покладаються лише на себе, на власні сили у вирішенні певних проблемних ситуацій.
Дивовижний факт: дуже багато успішних у бізнесі й громадському житті людей зізнавалося, що досягали надзвичайних успіхів за допомогою... усмішки! Адже правда: коли людина прихильна до тебе, будь - які питання вирішуються легше.
А тепер, Чомусики та Читайлики, прочитайте, будь ласка, уважно мудру пораду від Елберта Хаббарда - вона варта того, щоб визнати її за формулу успіху.
"Щоразу, коли ви виходите з дому, підтягніть підборіддя, тримайте високо голову, дихайте на повні груди; жадібно вбирайте сонячне світло; вітайте своїх друзів усмішкою і вкладайте душу в кожне рукостискання. Подумки намалюйте собі портрет тієї обдарованої, серйозної та успішної людини, якою ви хотіли би бути, і ваші думки перетворюватимуть вас на таку людину. Думка - найбільша сила. Зберігайте належний душевний стан - будьте завжди мужніми, щирими й у гарному настрої. Правильно мислити - означає творити... Тримайте підборіддя підтягнутим, а голову високо".
Всезнайка щиро вважає, що у вас є всі можливості для того, щоб реалізувати ці думки та бути успішним!!!

2 коментарі:

  1. Успішна людина завжди весела. Вона відчуває себе обраною долею і вірить, що їй все під силу. І як правило у неї все виходить в житті легко і просто.

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. Безперечно, а також ця людина дуже позитивна, має гарну ауру та сприятливий вплив на навколишніх.

      Видалити