29 червня 2016

Книжкова посмішка літа




Нумо швидше до ріки
Всі гуртом купатись!
Нам сріблястої води
Нічого боятись.
На зеленім моріжку,
В лозах коло броду
Поскидаємо вбрання
І – шубовсть у воду!
(Іванна Блажкевич
)

Мабуть, так, як малеча чекає літа, не чекає його ніхто…Хіба ні, Чомусики та Читайлики? Ми просто в цьому переконані. Усміхнене сонечко, зелена травичка, різнобарвні квіти, аромат квітучої липи, бджолиний рій, жовто-червоні літні дні… Благодаать!..
Та що все це в порівнянні з тим часом, який дітлахи проводитимуть, відпочиваючи! Адже зараз пора літніх канікул! Ви чуєте? ЛІТНІ КАНІКУЛИ!!! На них дітлахи чекали цілий рік! Та головне правильний старт! Отож, стартуємо!
Працівники міської дитячої бібліотеки приготувались до старту, як мовиться, по повній – у повному наборі обладунків. Адже, коли, як не влітку, читати і отримувати насолоду від улюбленої книги! Та й знайомство з новою книгою ніколи не завадить. Адже, чим більше читаєш, тим більше знаєш. Тоді й життя стає цікавішим та змістовнішим. І хіба ж якась там електронна книга зможе замінити те магічне спілкування з паперовою: її ароматом, шелестом сторінок, яскравими малюнками! Ніяка! Тому бібліотекарі організували та провели  ряд заходів, для того, щоб зацікавити дітей книжними новинками та прорекламувати вже знайомі.
Діти шкіл нашого міста зустрічали літню пору, відпочиваючи при шкільних таборах. Якраз найактивнішими відвідувачами бібліотеки в цей період стали табірні загони. У читальній залі для учнів 1-4 класів (так званій казковій кімнаті) проведено безліч заходів різної тематики. Це - пізнавальні відео бесіди, подорожі, екскурси, презентації, бібліографічні огляди книг, екскурсії бібліотекою, кімнатою українського побуту та міського музею єврейства. Діти поринули у літературну мандрівку на Острів Читайликів, побували активними учасниками пригод літературних героїв М. Носова, В. Сутєєва, С. Лагерлеф, подорожували у світі дивовижних грибів, згадували наші рідні українські традиції та обряди, випробовували свої сили у малюнковому письмі, поринули у світ містики. Бібліотекарі провели музичну та літературну вікторини, показали найзагадковіші місця рідної України, відкрили таємниці тварин місцевої й екзотичної фаун. А ще була Троянська війна та Сконський камінь…
За період «Книжкової посмішки літа» бібліотекарі показали дітям шкіл міста лялькові вистави. Дітлахи не просто дивились вистави, а й були активними їх учасниками. Хочемо назвати педагогічні колективи шкіл, які знають справжню ціну книзі і разом з дітьми відвідували нашу бібліотеку: загально-освітні школи №1, №5, №6, №8, №14 гуманітарні ліцеї №2, 15, навчально-виховні комплекси №18, № 10 та № 4. 
Знаєте який сенс мали такі зустрічі? По-перше, дітям було цікаво та весело,  по-друге дітлахи к разом з матусями та татусями записались до нашої бібліотеки і отримали особистий формуляр читача!!! Але запис до бібліотеки  запис продовжується! Хороша книга – це наш співрозмовник, друг і порадник! Читайте – і нехай життя стане ще яскравішим!

0 комент.:

Дописати коментар