20 січня 2017

Все починається з «спасибі»

Здається, ніщо не може змінити настрій сучасний людині, обтяженій проблемами, клопотами, яка забула про маленькі земні радощі. І так добре, що існує таке свято, як Всесвітній день «спасибі».


11 січня вихованці клубу «РУТ», що діє при бібліотеці-філії №2, взяли участь в акції «Подаруй перехожому «спасибі». Спочатку діти мали нагоду познайомитися з творами української літератури, в яких мотив вдячності є провідною лінією твору. Учні аналізували вчинки персонажів, висловлювали свої думки. Найбільше зацікавили їх твори Василя Симоненка, Євгена Гуцала, Олени Пчілки.
А ще «рутівці» усвідомили: все починається із вдячності. Із подяки своїм батькам, вчителям, рідному місту, Батьківщині. Бо краще сіяти біля себе гарні слова, аніж лайку, наклепи, невдоволення. Саме слово «спасибі» містить спасіння, порятунок. Отож діти вирішили виготовити невеличкі «спасибі»: «Спасибі, що ви гарна людина», «Спасибі за гарний день», «Спасибі за чуйність» та інші. Разом з бібліотекарем Столярчук С. В. «рутівці» вийшли на вулицю і дарували своє «спасибі» кожному перехожому, а потім вчителям та батькам.
Люди спочатку були здивовані, а потім, розчулені, самі дякували за гарні слова, доброту та тепло від дитячих долонь.


0 комент.:

Дописати коментар