27 березня 2017

КНИГОМАНІЯ-2017

Сівши друкувати пост, я зрозуміла, що це  буде перший запис за довгий час, та ще й у новому сезоні :) Тому першим ділом хочеться привітати усіх читаючих з довгоочікуваним приходом весни!


Як годиться у кожному порядному господарстві-весна це час генеральних прибирань, підготовки ґрунтів для майбутніх врожаїв. Так і в нашій бібліотеці ми цілий місць були вкрай заклопотаними, адже березень місяць проходив вкрай насичено! Я неодмінно розповім про все чим ми займались у наступних постах, та сьогодні маю за мету маю написати про найбільшу та найважливішу подію року, котра проходила в Бердичівській міській бібліотеці для дітей - "Книгоманія 2017", або ж "Найкращий читач України-2017".
 Конкурс "Найкращий читач України" - всеукраїнський конкурс дитячого читання, який стартував у 2005 році, у всіх областях нашої країни, завдяки ГО "Форум видавців" та за підтримки  Міністерства культури України, Міністерства освіти України та Національної бібліотеки для дітей, дитячих і шкільних бібліотек. За увесь час проведення конкурсу, а це дванадцять років, всього взяло участь близко 480 тисяч школярів з усіх областей України.
Спочатку відбір проводиться у містах та районах, переможці первинного етапу мають змогу поборотись за першість на обласному рівні, а вже визначивши абсолютного лідера області, учасник матиме змогу поїхати до Львова на читацький фестиваль!
В цьому році  участь у конкурсі, в Бердичеві, взяли 25 учнів шостих та сьомих класів з усіх шкіл міста Бердичева. Кожен учасник був серйозно підготований до змагань, і журі до складу якого входили: Гринчук Олена Володимирівна-голова журі, заступник директора ЦБС з питань організації роботи з молоддю; Єжель Олександр Вікторович - журналіст ТРК "ВІК"Лєонєнкова Світлана Петрівна - провідний бібліотекар Бердичівської міської ЦБС, не так було легко визначити найкращого, адже усі учні були напрочуд талановитими, артистичними а головне начитаними.

З переможцем серед сьомих класів все визначилось однозначно та одноголосно! Марков Андрій-вихованець навчального закладу №12 - зайняв перше місце, і мушу зазначити що не вперше, адже минулого року Андрій став переможцем міського етапу відбору серед шостих класів, і за рік він не втратив навичок, а навпаки !

Та абсолютно протилежна ситуація склалась з переможцем серед шостих класів. Під час фінального підрахунку балів, за усі три етапи конкурсу, виявилось що дві учасниці набрали абсолютно однакову кількість балів.

Було прийняте рішення повторної вікторини серед двох учасниць, та і це не вирішило питання, адже дівчата знову набрали однакову кількість балів. Процедура з повторним тестуванням повторилась ще раз, і не давши потрібних результатів, було прийняте рішення! Усе вирішила поезія! Декламування улюбленого вірша подарував заслужену перемогу Бурлаці Катерині, учениці шостого класу Бердичівської міської гуманітарної гімназії №2

Ці двоє кмітливих та талановитих читачів гідно представили наше місто на всеобласному турі! Бурлака Катерина  отримала перемогу, зайнявши друге місце, чим виправдала звання Найкращого читача 2017! Та й і Марков Анлрій відзначився, адже привіз додому ж Житомира усі номінації!
Ми щиро пишаємось такими учнями, читачами, а в першу чергу дітьми! Адже дивлячись на них розумієш: росте гідне покоління!

0 комент.:

Дописати коментар