25 квітня 2017

Мульт-центр в бібліотеці

Мультфільми люблять всі - і діти, і дорослі. Багато мультфільмів носять повчальний характер, несуть у собі мудрий, добрий сенс як для дітей, так і для дорослих. А якщо подумати, скільки сил було витрачено на випуск навіть одного кілька хвилинного мультфільму, то цінність такого твору неперевершена!

Тож. користувачам бібліотеки-філіалу №6 випала можливість переглянути улюблені мультфільми на замовлення. Відео-тур «Мульт-центр в бібліотеці» - розпочато!
На зустрічі юні читачі дізналися, як створюються мультфільми. Із зацікавленням слухали про те, хто створює мультиплікаційні стрічки. Діти дізналися про роботу сценариста, режисера, оператора, художників-мультиплікаторів, композитора - всіх тих, хто причетний до  казкового світу, населений добрими друзями дітей. Особливе здивування викликав той факт, що оживити фігуру "мультяшного" героя не так просто: потрібно намалювати 24 кадр, щоб фігурка персонажа зробила хоча б один рух.
Діти дізналися про те, що відомі артисти театру і кіно також беруть участь у створенні мультфільмів.
Переглянувши уривки з улюблених мультфільмів, учасники відео-туру  шукали на книжкових полицях твори, за якими вони були створені. На завершення зустрічі організатори запропонували вікторину «З якої казки?». Один за іншим змінювалися питання на слайдах презентації, присутні відповідали навперебій, так як легко орієнтувалися в матеріалі і легко впізнавали героїв, про яких йшлося, на слайдах-відповідях. Також кожен написав свій улюблений мультфільм. Це і «Сімсони», «Бос-молокосос», «Футурама», «Льодовиковий період» і ін. Зала бібліотеки немов ожила: вона була наповнена дитячими голосами, щирістю почуттів, непідробним інтересом.
Надовго запам'ятається подорож по казковому світу мультиплікації. А ми знову будемо чекати гостей, щоб здивувати їх цікавими фактами про мультфільми. Мультфільми – це справжнє мистецтво і шматочок свята, що дістався нам з дитинства. Чудово, що в нашому світі є місце для мультфільмів!

0 комент.:

Дописати коментар