12 жовтня 2017

Від лицарів до кіборгів

"Не розчаровуйсь в Україні! 
Вір, що мине важка пора, 
Розквітне пишний цвіт калини 
В садах достатку і добра!" 
©Роман Керик
                    *  *  *            
Українці у всі часи понад-усе цінували свою свободу. І значною мірою через це воювати нам доводилось  багато і часто. Доводиться і нині. Захищати себе від нападників і не допускати завойовування територій. Хто б міг подумати, що брати до рук зброю українцям доведеться й у третьому тисячолітті.

Напередодні 14 жовтня- свята Покрови Пресвятої Богородиці, Дня Українського козацтва та Дня захисника України, у залі дитячої міської бібліотеки зібрались студенти, викладачі та запрошені учасники бойових дій АТО, щоб засвідчити свою повагу всім, хто носив або ж носить військову форму.

Під час заходу згадували про війська котрі з самого початку історії України стояли на сторожі цілісності та безпеки країни, від воїнів князя Святослава, хоробрих козаків, загонів Січових Стрільців до сучасних Кіборгів.
Неоголошена війна на сході, з 2014 року, забрала тисячі життів і наше місто-Бердичів у боях втратило більше ніж двадцять вірних синів, пам'ять про яких збережеться на сторінках історії міста назавжди.
До участі у годині патріотизму приєднались: голова спілки учасників бойових дій АТО міста Бердичева та району- Павло Гайдаманчук,  безпосередній учасник бойових дій на сході- Вадим Зябліцев. Чоловіки виступили з напутніми словами до молоді, в котрих лунала чітка настанова не бути байдужими до людей та ситуацій котрі відбуваються навколо, адже лише від нас залежить те, як далі складатиметься доля нашої держави.
*      *      *
Ми висловлюємо щиру подяку усім, хто стоїть на сторожі нашого спокою!
Бажаємо  усім мирного неба та Божого благословіння!

З Днем Покрови Пресвятої Богородиці, Днем Українського козацтва та Днем захисника України!

0 комент.:

Дописати коментар