10 квітня 2020

У вас поганий настрій - тоді ці поради для вас


Доброго та сонячного настрою вам у весняний день, дорогі наші Чомусики та Читайлики!
Всезнайка насамперед бажає усім здоров’я, добробуту, довголіття, невичерпного оптимізму та миру! А також, те, що варто завжди пам’ятати –  не забувайте про індивідуальні методи захисту та дезінфекції.
Щоб наше життя не було сірим та одноманітним, особливо під час карантину, треба замислитися над тим, як підняти собі настрій. Бо поганий настрій – явище небезпечне. Якщо ігнорувати свій негатив, можна захворіти затяжною депресією. Тож, пропонуємо список порад, виконавши які, ви знову повернете собі жагу до життя.
Зателефонуйте людині, з давно якою не спілкувалися. Давній приятель, буде настільки радий вас чути, що своїм позитивом зарядить і вас.
Посмійтеся. Сміх – відмінні ліки від депресії. Ця емоція насичує внутрішні органи киснем, який в свою чергу охолоджує організм. А це перезавантажує людину та бадьорить її, повертаючи гарний настрій. Звичайно, декілька хвилин сміху не витягнуть вас з депресії, але стануть першим кроком до цього.
Застосовуйте домашню ароматерапію. Наприклад: запах цитрусових зменшує відчуття тривоги, ваніль бореться з поганим настроєм, кава бадьорить, а кориця допомагає подолати труднощі в стосунках.
Почитайте книгу! Авжеж, книги дивним чином впливають на людей і в усі часи викликають захоплення. І читають, в більшості, щасливі люди. Порада: Класика, зазвичай, з її затягнутими сюжетами, похмурими героями та неоднозначними фіналами, посилює депресію. Тому, якщо вирішили не просто купити книгу, а почитати її, оберіть щось легке та банальне. Наприклад, почитайте любовний роман, пригодницьку фантастику чи гостросюжетний детектив сучасних авторів.
Добре виспіться. Так, хороший сон діє на наше самопочуття не гірше ніж дорогі ліки.
Купіть шоколадку. Шоколад бадьорить, стимулює центри задоволення і навіть здатний зменшити біль.
Іще така порада - розвивайте свої кулінарні навики. Їсти підчас депресії не завжди хочеться. Але повернути пристрасть до трапези можна почавши куховарити. Знайдіть цікавий та не складний рецепт чогось смачненького-солоденького. Купіть всі необхідні інгредієнти та добре вивчіть рецепт. На кухні включіть улюблений серіал або поставте веселу музику. Робота відволіче від поганих думок, а декілька серій хорошої комедії піднімуть настрій.
А коли смачна страва готова, обов’язково заваріть собі м’ятний чай. Про те що м’ята корисна – знають усі. Але мало хто лікується цією диво-травою, хворіючи поганим настроєм. А запах м’яти діє на мозок як антидепресант.
Пострибайте! Спорт – найкраща пілюля від депресії. Записатися до спортивної зали наразі неможливо, а от пострибати на місці – до снаги усім. Під час стрибків організм виробляє ендорфіни, тому навіть після 30 секунд такої зарядки рівень стресу в організмі падає. Фізичну активність використовуйте також з метою затишку, комфорту та гармонійної атмосфери вашої оселі. Що вкрай важливо для здоров’я. 
Тож, наступна порада: Генеральне прибирання. Поганий настрій супроводжується дратівливістю. Адже розізлити вас може і безлад та неохайність у домі.

Наостанок саме цікаве! Психологи радять створювати казкову атмосферу не чекаючи особливих днів. Називають це – атмосфера свята! Якщо ви відчуваєте себе щасливішими на Новорічні свята? Розвісьте по кімнаті ялинкові гірлянди, запаліть бенгальські вогні, наваріть глінтвейну, нашинкуйть олів’є. І все це під різдвяні пісні Френка Сінатри чи кадри з фільму «Один вдома». Життя занадто коротке, аби чекати «особливого» дня року, щоб відчути святкову атмосферу.

Дорогі наші Чомусики, використовуйте наші поради, бережіть себе та будьте щасливими!

















0 комент.:

Дописати коментар