24 лютого 2020

Разом до найкращого Інтернету




11 лютого в світі відзначають День безпечного інтернету. Орагнізаторами Дня безпечного інтернету виступають мережі Insafe та INHOPE за підтримки Європейської комісії для просування безпеки та позитивного використання різноманітних цифрових технологій, особливо дітьми та молоддю.
Нагадаємо, що Інтернет - глобальна комп'ютерна мережа, в якій користувачі можуть спілкуватися одне з одним по всьому світу, слухати музику, дивитись фільми, читати книги, замовляти їжу, подарунки, подорожі, працювати та багато іншого...
Але разом із тим, в Інтернеті приховано досить багато небезпек як для дітей, так і для дорослих. Відповідно до статистичних даних, в Україні майже 22 млн користувачів мережею інтернет, питання безпеки в мережі більш ніж актуальне. У цьому контексті турбота про дітей набуває більших масштабів. Якщо раніше щодо безпеки дітей, стосувалося поза межами їх власного будинку, то вже давно має сенс застерігати їх від негараздів під час перебування в мережі як дітей, так і для дорослих будь-якого віку складається з трьох ключових аспектів:

Пам'ятайте: Коли ви розміщуєте інформацію в інтернеті, ви втрачаєте над нею контроль. Видалення матеріалу та його копій практично неможливе.

Перевіряйте:
Ви маєте достеменно знати, кому надаєте інформацію, а також, як і з якою метою вона буде використана.

Думайте: Чи варто розміщувати інформацію, якщо ви не знаєте, як її використають і чи це не зашкодить вам чи близьким?

Потрібно навчити дитину бути розсудливою, відповідальною за свої дії та вчинки не лише в реальності, а й в віртуальному світі. Більшість проблем можна уникнути, якщо своєчасно пояснити, що інтернет безпечний для тих, хто з розумом підходить до користування ним.
Бердичівська міська бібліотека 11 лютого долучилася до Дня безпечного Інтернету (Safer Internet Day), який проходив під гаслом «Разом для найкращого Інтернету!». Вправи, ситуації та тести допомогли учасникам зорієнтуватися в онлайновому світі. #ДеньбезпечногоІнтернету2020.













0 комент.:

Дописати коментар