12 лютого 2020

Читаємо разом!


Читання – це одна із найпрекрасниших можливостей, які має  людина, аби відчути моменти радості, аби задовільнити свої потреби  інтелектуальні, духовні,  
Але пробуджувати цю потребу, якщо можна так висловитися,  потрібно з дитинства, тобто ще коли дитина в утробі матері. Спостереження лікарів свідчать, що дитина в утробі матері здатна до навчання, причому значно краще, ніж новонароджена дитина. Сім’я в очікуванні дитини

Тому читання вголос має набагато більше переваг ніж читання. Ніколи не пізно  читати вголос. Пропоную батькам,  не лише у Всесвітній день читання вголос  долучатися до цієї акції, а читати щодня, і тоді у ваших дітей,  за порадою  спеціалістів  буде:
-         Розвиватися  цікавість до нової інформації;
-         Буде сприяти поповненню  словникового запасу, як дітей так і батьків;
-         Спільне читання з дітьми зміцнює  зв'язок батьків і дітей;
-         Підвищує тривалість концентрації уваги;
-         Покращує у дітей  розуміння людей за межами власного досвіду й розвиває почуття емпатії.
Так  як ми бібліотекарі, і промація книги та читання – то є наш прямий обов’язок, тому   5 лютого ми розпочали свій робочий день з читання вголос. Це чудовий привід розпочати ранок в компанії наших улюблених читачів! З ученицями шостого класу 5-ї школи ми читали про дитинство й нелегкий шлях до успіху легендарної мадемуазель Коко Шанель, а ще, душевно спілкувалися, пили чайок з тістечками.  
 З найменшими читайликами читали українські народні казки, а ось  четвертокласники разом Олесею та Івасем,  літературними героями  Зірки Мензатюк, уявно скуштувати запашного борщу, смачнючих вареників, солодких млинців та інших українських страв, які живуть не лише на вашому столі, а й у казці.
Учасники акції середнього шкільного віку, навчилися «грі у радість» завдяки Полліані.  Ну а для старшокласників ми приготували сюрприз, голосні читання проходили у Музеї єврейства міста Бердичева, читали з єврейським колоритом твори Шолом Алейхема «Хлопчик Мотл» та «Тев'є молочник».
Всесвітній день читання вголос прийшов не даремно,  домовилися з учасниками про регулярні такі собі #літературні посиденьки!  То ж чекаємо усіх охочих щоп'ятниці  о 14. 20!





 

0 комент.:

Дописати коментар